Foto: EPA PHOTO ANSA / FABBIANI-BENVENUTI /TO

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher je već duže od decenije enigma za svetsku javnost.

Od kada se, decembra 2013. godine, desila strašna nesreća na skijanju, u kojoj je Šumaher udario glavom o stenu i ostao teško povređen, o njegovom stanju se ne zna gotovo ništa.

PROČITAJTE JOŠ:

Sporadično se pojavi poneka spekukacija prijatelja ili nekadašnjih kolega iz sveta moto-sporta i to je otprilike to. Znalo se da je Šumaher bio u komi, kao što se zna i da se probudio, ali ništa više, dok supruga Korina i porodice drže sve informacije „pod ključem“.

Sada, deset godina kasnije pojavljuje se informacija da i bi čuveni „Šumi“ mogao da se pojavi prvi put u javnosti. Kao razlog se navodi to što bi Đina Šumaher, Mihaelova ćerka, trebalo da se uda za svog dugogodišnjeg partnera Jana Betkea.

Pripreme za veliko slavlje traju, a jedan od faktora kod biranja lokacije za svadbu (planira se za leto) bilo je upravo stanje Mihaela Šumahera. Nemački mediji pišu da će vila u kojoj će se ono odigrati biti zaštićena i blindirana, te da se nalazi u Španiji, u brdima blizu Palma de Majorke.

Mihael Šumaher
Mihael Šumaher; Foto: EPA/ERCOLE COLOMBO

Vila je u vlaništvu Šumaherovih, pa će Mihael moći da bude lično na venčanju svog prvog deteta. Đina-Marija Šumaher je rođena 1997. godine, a Mik Šumaher, koji je rođen dve godine kasnije, krenuo je očevim stopama, ali nije ispratio njegov uspeh u Formuli 1.

Imanje je 2018. godine Korina Šumaher kupila od Florentina Pereza, prvog čoveka Real Madrida, a navodi se da je reč o svojevrsnoj klinici jer je Mihaelu potrebna stalna lekarska pomoć.

Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1 se deceniju nije pojavio u javnosti zbog svog stanja koje širem krugu ljudi ostaje nepoznato i kako nemački mediji pišu, izvesno je da će porodica sada uraditi sve da bi on mogao da bude uz ćerku na njen najlepši dan.

BONUS VIDEO: Ronaldinjo na kvalifikacijama za F1 Sprint

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare