Foto: EPA/ROBIN PARKER

Nemanja Vidić pričao je o problemima reprezentacije Srbije, koja će od 14. juna do 14. jula nastupiti na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Srbija je sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem izborila plasman na dva velika takmičenja, napravljen je dobar rezultat i u Ligi nacija promocijom u diviziju A, ali je u Kataru na Mundijalu doživljen veliki neuspeh.

“Na Svetskom prvenstvu smo imali Brazil i Švajcarsku u grupi i nismo se plasirali u drugu fazu, ali smo postigli više golova u grupi od Brazila (mi pet on tri). Problem je bila odbrana. U kvalifikacijama za Evro je bilo isto. I dalje postižemo golove sa Mitrovićem, Vlahovićem, Tadićem, ali postoji problem pozadi i nadam se da će selektor srediti ovu situaciju. Verujem da smo mi tim, nakon Engleske, koji treba da se kvalifikuje, sa talentom koji imamo”, rekao je Vidić u intervjuu za britanski „Tajms“.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija će na Evropskom prvenstvu u grupnoj fazi igrati sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija će sigurno proći dalje, dok i za treću možda bude mesta u nokaut fazi.

Srbija prvi meč na EP igra sa Engleskom 16. juna, četiri dana kasnije rival je Slovenija, a 25. juna se tim Dragana Stojkovića sastaje sa Danskom.

Vidić je objasnio i zašto su srpskom fudbalu neophodne promene.

„Našoj reprezentaciji ide dobro, imamo igrače poput Mitrovića, Jovića, Vlahovića, Tadića, ali generalno gledano, srpski fudbal ne napreduje i gubi vezu s navijačima. Želim da stvorim tim ljudi koji su dobri u različitim aspektima, koji mogu da pomognu da se srpski fudbal razvije. To je moja strast, pre svega“, objašnjava Vidić.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare