Real Madrid vs Bayern Munchen Foto:Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Defanzivac Bajern Minhena Matijs De Liht kaže da ga ne zanima izvinjenje sudije za grešku protiv Real Madrida.

Real je prošao u finale Lige šampiona pobedom 2:1 nad Bajernom u Madridu, posle 2:2 u prvom meču na Alijanc areni.

PROČITAJTE JOŠ:

Alfonso Dejvis je dao gol za Bajern u 68. minutu, Hoselu je dao dva za Real u 88. i 92. minutu, a sporan momenat je viđen u 15. minutu nadoknade.

Tada je lopta poletela ka Mazrauiju i De Lihtu, pomoćnik Tomaš Listkjevič je signalizirao ofsajd, glavni arbitar Šimon Marčinjak ga je svirnuo, a De Liht je dao gol.

Gol je tako automatski postao nevažeći, jer je akcija prekinuta iako pravila nalažu da bude nastavljena do kraja, ako nije potpuno evidentan ofsajd.

„Rekao sam već, ako je ofsajd, ofsajd je. Ali mislim da smo stvorili pravila u fudbalu, a pravila kažu da ako nije bio ofsajd, što nije bio, ja nisam video, onda mora da se nastavi igra. A ako u poslednjem trenutku doneseš ovakvu odluku… To je velika, velika greška. Ako je ofsajd, ili ne, ok, može da se proveri, ali ako ne proveriš kako možeš da tvrdiš. Hoselov drugi gol je isto bio na granici ofsajda i kad duneš u pištaljku ok, ali ovo je drugačije. Šteta“, rekao je De Liht posle utakmice.

Objasnio je i da je posle svega dobio izvinjenje, ali mu to ništa ne znači.

„Linijski sudija mi je prišao i rekao: ‘Žao mi je, napravio sam grešku’, ali ja nemam ništa od toga. Nisam tip osobe koja krivi sudije kad izgubi. Real je zaslužio da pobedi, jer su dobili 2:1, ali mislim da, ako je pravilo, pravilo je i to je sve što mogu da kažem o ovome“, objasnio je De Liht.

Dodao je i da Bajern Minhen nije osvojio ništa ove sezone, te da može da bude ponosan samo na borbu u dvomeču s Realom i razočaran svim ostalim.

„Ne mogu da kažem da sudije uvek guraju Real, ali one su danas napravile razliku. Real, i kad misliš da su mrtvi, imaju poslednju reč. Zato imaju i 14 trofeja prvaka Evrope“, istakao je De Liht.

BONUS VIDEO: Srbija vs Ukrajina, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare