Okupili se navijači Liverpula iz cele Srbije, ali je izostala titula...

Navijači Liverpula iz cele Srbije okupili su se u nedelju u Novom Sadu kako bi zajedno pratili meč poslednjeg kola Premijer lige protiv ekipe Vulverhemptona.

PROČITAJTE JOŠ:

Okupljanje je održano u jednoj novosadskoj pivnici, u organizaciji kluba navijača tog tima u Novom Sadu i zvaničnog Fan kluba navijača Liverpula „LFC Serbia“.

Prema rečima predsednika Fan kluba navijača „LFC Serbia“ Vladana Lakočevića, registrovanih navijača Liverpula u Srbiji više od hiljadu, dok stranicu te navijačke grupe na Fejsbuku prati oko 7.000 članova.

„To nikako ne može da se izmeri, a srazmerno uspesima kluba, taj broj raste“, kaže Lakočević.

Na pomenuti skup došlli su fanovi iz Subotice, Zrenjania, Beograda, Niša, ali i iz Lozovika, malog mesta koji broji dvadesetak navijača ovog engleskog kluba.

„Liverpul sam zavoleo posle velikog finala 2005. u Istanbulu, kada je nakon 0:3 na poluvremenu stigao do 3:3 i na penale osvojio Ligu šampiona. Sve ostalo je istorija“, kaže navijač Liverpula iz Lozovika Vladimir Ilić.

Skupovi i zajedničko gledanje utakmica organizuju se i van granica Srbije, a problemi su nastali tokom pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Do pandemije smo se okupljali jednom godišnje, a išli smo i na regionalne skupove u BiH, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru… Ta okupljanja se obično održavaju na jesen i nadamo se da bi, posle smirivanja situacije sa koronom, mogli opet da odemo na neko gostovanje“, rekao je Predrag Novković iz Kluba navijača u Novom Sadu.

Uprkos svemu, Liverpul nije uspeo da se domogne naslova prvaka države. Iako je Vulverhempton savladan sa 3:1, Mančester siti je bio bolji od Aston Vile nakon preokreta sa 3:2, čime se domogao trofeja.

Podsetimo, Liverpul će u subotu igrati finale Lige šampiona u Parizu protiv ekipe Real Madrida.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar