Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Fudbaleri Slovačke pobedili su u ponedeljak u Frankfurtu selekciju Belgije sa 1:0, u meču prvog kola Grupe E Evropskog prvenstva.

Strelac pobedonosnog gola bio je Ivan Šranc u osmom minutu.

Prvu priliku na meču imala je Belgija, Romelu Lukaku je šutirao u trećem minutu sa oko pet metara ali je golman Slovačke Dubravka bio dobro postavljen.

Slovačka je povela u osmom minutu. Nakon greške Dokua, šutirao je Juraj Kucka, intervenisao je golma Belgije Kastels, ali se lopta odbila do Šranca, koji je sa nekoliko metara zatresao mrežu.

Pročitajte još

Belgija je u nastavku poluvremena imala više od igre, ali nije uspela da stvori ozbiljniju šansu.

U 40. minutu Slovačka je imala priliku da duplira prednost. Kucka je centrirao sa desne strane, loptu je iz prve zahvatio Harlasin i šutirao iz voleja sa oko 10 metara, ali je odlično intervenisao Kastelas.

Lukaku je u 55. minutu uspeo da zatrese mrežu, ali je taj gol nakon intervencije iz VAR sobe poništen zbog ofsajda u kom se našao napadač Belgije.

Dva minuta kasnije udarac je oprobao Trosar, ali je Dubravka dobro intervenisao.

U 62. minutu ponovo je Lukaku bio u prilici, šutirao je iskosa iz peterca ali pored gola. U sledećem napadu, veliku priliku imao je Bakajoko, šutirao je sa oko osam, devet metara, ali je na gol liniji intervenisao Hancko i spasao svoj gol.

Ređale su se šanse za Belgiju, ali igrači Belgije nisu bili skoncentrisani u završnici.

Belgija je izjednačila u 87. minutu. Openda je prošao po levoj strani, poslao povratni pas u šesnaesterac, a na loptu je natrčao Lukaku i sa 10 metara savladao Dubravku. Sudija Meler je ponovo dobio signal iz VAR sobe zbog igranja rukom Opende u začetku akcije, i posle gledanja video snimka poništio gol.

Utakmica je prdužena za sedam minuta, Belgija je pokušala da izjednači, ali nije uspela da stvori ozbiljniju priliku, i Slovačka je zabeležila pobedu na startu turnira.

U istoj grupi, ranije danas, Rumunija je pobedila Ukrajinu sa 3:0.

U drugom kolu, Slovačka će igrati sa Ukrajinom, a Belgija sa Rumunijom.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar