Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić neće biti na raspolaganju za predstojeće mečeve Lige nacija protiv evropskog prvaka Španije i selekcije Danske.

Njih dvojica su javili da imaju povrede, pa je tako pored otkaza Dušana Vlahovića Srbija drastično oslabljena u ofanzivnom delu.

Dugogodišnji reprezentativci su Fudbalskom savezu Srbije poslali obaveštenje da zbog povreda moraju da preskoče reprezentativno okupljanje u septembru za koje će Stojković u petak i zvanično objaviti konačan spisak.

Oni su Fudbalskom savezu Srbije poslali obaveštenje da zbog povreda moraju da preskoče reprezentativno okupljanje u septembru za koje će Stojković sutra i zvanično objaviti konačan spisak.

Tandem Al Hilala je u četvrtak u prvenstvenom meču protiv odigrao svih 90 minuta, a Mitrović je postigao i dva gola u pobedi od 3:2, ali su izgleda zaradili i povrede. Međutim, detalji o tome šta se desilo nisu poznati.

Od dresa Srbije se posle Nemačke oprostio kapiten Dušan Tadić, dok se na Stojkovićevom širem spisku od učesnika Evropskog prevenstva nisu našli ni Vanja Milinković Savić, Filip Kostić, Nemanja Gudelj, Mijat Gaćinović, Filip Mladenović, Srđan Mijailović i Uroš Spajić.

Sa otkazima Mitrovića i Vlahovića, Piksi ostaje samo sa trojicom napadača na raspolaganju: Lukom Jovićem, Petrom Ratkovim i Mihajlom Ivanovićem.

Srbija počinje takmičenje u Ligi nacija protiv Španije u četvrtak, 5. septembra na stadionu “Rajko Mitić”, dok je sudar na Parkenu sa Danskom zakazan za 8. septembar.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare