Podeli
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Luka Jović, reprezentativac Srbije i napadač Reala, protiv kog je Prvo osnovno tužiaštvo podnelo optužni predlog zbog izvršenja krivičnog dela, nagodio se sa Tužilaštvom i uplatiće 3,5 miliona dinara u humanitarne svrhe.

Jović se teretio za “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije”, zbog čega mu je čak pretila i kazna zatvora od šest meseci.

Napadač Reala najpre je bio odbio da uplati novac u humanitarne svrhe i da na taj način iskoristi institut oportuniteta (odloženo krivično gonjenje, narodski rečeno “pare za slobodu”).

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, došlo je do preokreta i srpski golgeter sklopio je dogovor sa Tužilaštvom da pomenutu sumu od 3,5 miliona dolara na ime kazne uplati u humanitarne svrhe.

Saopštenje Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu prenosimo u celosti:

“Nakon podnošenja optužnog predloga protiv okrivljenog Luke Jovića zbog izvršenja krivičnog dela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije član 248 stav 1 Krivičnog zakonika, Prvi osnovni sudu Beogradu je naredbom vratio tužilaštvu spise sa nalogom da se preduzme dokazna radnja saslušanje okrivljenog Luke Jovića.

Dana 10.11.2020. godine po nalogu Prvog osnovnog suda u Beogradu u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je okrivljeni Luka Jović i naveo da mu je prilikom ulaska u Republiku Srbiju sanitarni inspektor uručio rešenje o samoizolaciji. Nakon podnošenja krivične prijave angažovao je branioce sa kojima je zbog poslovnih i porodičnih obaveza bio u lošoj komunikaciji tako da ponudu tužilaštva u vezi primene instituta odlaganja krivičnog gonjenja nije razumeo iz kog razloga je tim braniocima otkazao punomoćja i angažovao novog branioca.

Takođe, zamolio je tužilaštvo da se prema njemu primeni institut odlaganja krivičnog gonjenja i da pristaje da u humanitarne svrhe uplati iznos od 3.500.000,00 dinara, nakon čega je tužilaštvo donelo Naredbu o odlaganju krivičnog gonjenja i naložilo okrivljenom Luki Joviću da u roku od mesec dana u humanitarne svrhe uplati iznos od 3.500.000,00 dinara, shodno članu 283 stav 1. tačka 2. Zakonika o krivičnom postupku”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar