Tadić
Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Dušan Tadić, kapiten Ajaksa i as Srbije, se samo nekoliko minuta po završetku demoliranja Venla u gostima rezultatom 13:0 (4:0) oglasio za Nova.rs.

Dugo će fudbalska planeta brujati o toj „trinaestici“ surovih „kopljanika“ iz Amsterdama, koji su upropastili nesrećni Venlo.

PROČITAJTE JOŠ

Ne pamti se da je neki tim u profesionalnom fudbalu odneo pobedu tako ubedljivim rezultatom, a Dušan Tadić u razgovoru za Nova.rs otkriva šta je uslovilo takav epilog u šestom kolu Eredivizije.

„Šta reći za 13:0? Jednostavno se otvorilo, namesti se takav meč. Dobro smo počeli, oni su kasnije dobili crveni karton i to nam je olakšalo posao. Sve je ulazilo što smo šutnuli. Mentalitet je bio dobar, gazili smo. Nije bilo stajanja“, bile su prve impresije Tadića posle nezapamćene pobede.

Ipak, nije ovo prvi put da Tadić upiše trijumf s 13 golova razllike, ali ima jedna bitna caka u celoj priči.

„Ostvario sam još takvih pobeda, samo u mlađim kategorijama dok sam bio u Vojvodini. U seniorskoj konkurenciji to dosad nije bio slučaj“.

Otkrio nam je Tadić i da li su on i ostali igrači Ajaksa tešili fudbalere Venla, koji su spuštene glave napustili bojište. Na sreću, nije se igralo pred navijačima, inače bi im sve to još teže palo.

„Nismo ih tešili, šta da se radi. To je fudbal, a mi smo profesionalci. Traore je dao čak pet golova, odličan je igrač zaista“, objašnjava desetka holandskog diva.

Na pitanje zbog čega je zamenjen u 46. minutu, da li je u pitanju lakša pobeda ili samo preventiva, desetka Srbije je odgovorila:

„Ne, ne, sve je u redu. Uvek tako radimo kada vodimo i kada je u pitanju utakmica posle obaveza u Ligi šampiona. Trener uvek odmori ključne igrače.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare