Foto: Touch N Touch

Hvala Fondaciji Mozzart, ova akcija me je vratila u vreme kada sam ja počinjao da igram. Deco, sledite svoje snove

I mali tereni mogu budu veliki kao “Marakana”! Dovoljno je samo malo magije – one u nogama Aleksandra Kataija, ali i one koja je pokrenuta kroz akciju “Fudbal je više od igre”. Fondacija Mozzart je za samo nekoliko dana izgradila potpuno nov mini-pič teren u njegovom rodnom mestu. a Magiko je na svečanom otvaranju digao ceo Srbobran na noge!

Selektor Dragan Stojković Piksi izveo je početni udarac u ovoj akciji, otvorio je prvo moderno fudbalsko igralište u Nišu, a poruka “mali tereni rađaju velike šampione” nastavila je da se širi u Vojvodini. Lepa varošica bogatija je za teren sa najsavremenijom travom, na kome će neki novi klinci od sada moći da uživaju u svoj lepoti fudbala.

“Hvala Fondaciji Mozzart i Opštini Srbobran, ovo je sjajna akcija i vratila me je u vreme kada sam ja počinjao da igram. Poručio bih svoj deci da se bave sportom i da što više vremena provode napolju, a ne za kompjuterom. Sledite svoje snove i nikad ne odustajte”, poručio je Katai.

Foto: Touch N Touch

Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde prve korake pravio je upravo u ovim sokacima, a već tada je bilo jasno da će se za njegovu magiju čuti mnogo dalje od Srbobrana, sve do Amerike. Jednim potezom ume da ostavi bez daha, ali i da izmami ovacije koje na „Marakani“ odjekuju godinama…

Ipak, nijedan huk sa tribina ne može da se poredi sa euorijom koja nastaje kada se sportista vrati u svoj rodni kraj. Katai je prošao je sve selekcije FK Vojvodina, a suđeno mu je bilo da iznova oblači crveno-belo. U tim bojama se pretvara u mađioničara sa loptom i upravo ti tonovi su obojili svečanost u parku kod Rekavice.

Foto: Touch N Touch

Zastave, dresovi, šalovi Crvene zvezde… Bilo je potrebno mnogo magije da se potpiše toliko autograma i da svi mališani dobiju fotografiju. Žurio je Katai na trening, u utorak ga očekuje finale Kupa i imaće priliku da uzme još jedan pehar sa crveno-belima. A baš uoči meča protiv Vojvodine, dobio je jedan od najvećih trofeja u karijeri – teren u rodnom mestu.

Foto: Touch N Touch

HUMANITARNI MEČ PIONIRA

Novi teren u Srbobranu prvi su isprobali pioniri FK Srbobran, a Fondacija Mozzart je nagrađivala svaki gol i dobar potez mladih nada na ovom humanitarnom meču. Na kraju je izdvojila 300.000 dinara, a sredstva će biti usmerena Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Biser“ iz Srbobrana.

Foto: Touch N Touch

SLEDI SPEKTAKL

Fondacija Mozzart je prošle godine završila projekat obnove sto košarkaških terena širom zemlje, ali nastavlja ulaganja u sportsku infrastrukturu. U narednom periodu akcenat će biti na mini pič terenima, a u planu je izgradnja velikog broja fudbalskih igrališta sa najsavremenijom travom širom Srbije. Pratite društvene mreže Fondacija Mozzart za informacije o sledećim terenima, a vrlo brzo vas očekuje pravi spektakl!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar