Veljko Birmančević, Strahinja Pavlović, Saša Lukić Foto: Daniel Scharinger / imago sportfotodienst / Profimedia, PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT, Daniel Scharinger / imago sportfotodienst / Profimedia

Osnovna škola "Laza Lazarević" iz Šapca može da se pohvali jednim velikim uspehom - trojica mladića koji su osnovno obrazovanje sticali u ovoj ustanovi zajedno će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

U pitanju su Strahinja Pavlović, Veljko Birmančević i Saša Lukić:

PROČITAJTE JOŠ...

„To je veoma lep podatak. Tri igrača iz jedne osnovne škole. Pozdravljam moju školu i sve Šapčane. Malo ko zna da smo Birma, Saša i ja odrasli maltene zajedno. Njihove kuće su jedna pored druge, a ja sam na kilometar udaljenosti“, otkrio je Pavlović na konferenciji za medije u Nemačkoj.

A tim povodom oglasila se i sama škola:

„Veliki evropski i svetski klubovi ovog leta će „dati“ svoje igrače za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Lazina škola šalje trojicu svojih bivših učenika. Od nas – dosta! Srećno, momci! Prvo na Engleze“, stoji u poruci osnovne škole „Laza K. Lazarević“ iz Šapca.

A ubrzo su navijači mogli da vide i fotografije ovih momaka iz detinjstva:

Interesantno je da su sva trojica igrali za mlađe kategorije Partizana, odakle je Birmančević otišao bez debija za prvi tim, Saša Lukić je odigrao samo 27 utakmica pre odlaska u Torino, dok je Strahinja Pavlović u crno-belom proveo jednu sezonu u seniorskom fudbalu, nakon čega je potpisao za Monako, pre nego što je otišao u Salcburg.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar