Foto: EPA-EFE/Sergio Perez

Magija Hrvata izazvala navalu oduševljenja.

Fudbaleri Real Madrida prošli su u polufinale Lige šampiona nakon što su u četvrtfinalnom dvomeču bili bolji od Čelsija, a iako je pogodak za prolaz postigao Karim Benzema, heroj trijumfa je Luka Modrić, čija asistencija je utabala put ka mestu među četiri najbolja.

PROČITAJTE JOŠ...

Čelsi je imao sve u svojim rukama, preko Mejsona Maunta u 15, Antonija Ridigera u 51, te Tima Vernera u 75. minutu su vodili sa 3:0, ali je deset minuta pre kraja Modrić na savršen način podsetio javnost zbog čega Madriđane nikada ne bi trebalo otpisati.

Bio je Real grogiran, Čelsi u naletu, a onda je Hrvat primetio Rodriga i maestralno, spoljnim delom kopačke, poslao loptu u prostor po vazduhu, gotovo laserski navođeno, što je njegov saigrač iskoristio da Madriđanima donese dodatnih 30 minuta, a Real je klub koji takve poklone uglavnom ne propušta, što je potvrdio i Benzema.

A ta asistencija je izazvala navalu oduševljenja u fudbalskoj javnosti.

Tako je čuveni portal CBS na Tviteru predložio da ova asistencija bude izložena u čuvenom muzeju Luvr, dok je Rio Ferdinand, legenda Mančester junajteda, pas za gol okarakterisao kao „protivzakonit“:

„Nisam prestao da vrištim. Pa ovo je protivzakonito! Fenomenalno“, vikao je Ferdinand nakon pasa Modrića.

BONUS VIDEO Asistencija Dušana Tadića za izjednačenje Ajaksa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar