Foto: EPA-EFE/Sergio Perez

Luka Modrić je doktor fudbala i jedan od najboljih vezista na svetu.

Hrvatski reprezentativac i fudbaler Real Madrida Luka Modrić još jednom je pokazao klasu i to ni manje ni više nego protiv Pari Sen Žermena u osmini finala Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je Real poražen u prvom meču sa 1:0, te je u drugom gubio sa 1:0, Modrić, Vinisijus i Benzema su kreirali veliki povratak, pobedu od 3:1 i prolazak dalje.

Hrvatski vezista se nije upisao u strelce, ali je njegov doprinos bio presudan u ovom meču, kako u odbrani, tako i u napadu.

Modrić će u septembru napuniti 37 godina, a mnogi su poslednjih meseci poručivali da mu je vreme za penziju i da više ne može da igra za kraljevski klub.

Nije mu dugo trebalo da razočara sve kritičare i da pokaže da je još uvek na najvećem fudbalskom nivou.

Svi vrsni poznavaoci fudbala bi Modrićevu utakmicu protiv PSŽ-a ocenili čistkom desetkom, što je u ovom slučaju potvrdila i statistika.

Ona govori da je Modrić protiv PSŽ-a imao 59 od 69 tačnih dodavanja, dobio je sedam od 11 duela, a upisao je i asistenciju za Benzemu. Najpre je Modrić osvojio loptu na 20 metara od svog gola, vukao je još 30 i izdržao sve pokušaje igrača Parižana da ga zaustave.

Potom je uputio maestralan pas prema Vinisijusu, koji je zakoplikovao situaciju, pa je lopta ponovo došla do Hrvata. Modrić je uočio Benzemu koji se izvrsno kretao, a potom ga bez razmišljanja „spojio“ sa golom i to pasom kroz noge protivničkog defanzivca.

Ipak, nisu to bili jedini potezi kojima se istakao. U akciji PSŽ-a koja je prethodila golu Reala, Modrić je pravovremenim startom zaustavio Mesija u kontri, a u nastavku je uspeo da oduzme loptu, iako se između dva igrača pariskog tima.

Mesi je veći deo utakmice bio neprimetan, a najveće zasluge za to ima svakako Hrvat. Tako je i devetu utakmicu zaredom Argentinac ostao bez gola protiv Real Madrida, a dao im je čak 26 u karijeri.

Kada bismo sagledali tekuću sezonu, Modrić je na 30 utakmica za „kraljeviće“ upisao tri gola i sedam asistencija, a prema njegovim rečima planira da igra fudbal i do 40. godine.

Hrvatski vezista je po ko zna koji put opravdao osvojenu „Zlatnu loptu“ 2018. godine, a ove sezone mogao bi da osvoji čak tri velika trofeja – dva sa klubom (La Liga i Liga šampiona) i jedan sa reprezentacijom (Mundijal u Kataru).

Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

Još dok je bio dete, malo ko je verovao da će Modrić izrasti u vrhunskog fudbalera, pre svega zbog slabašne građe. Kada se to već desilo, malo ko je pomislio da će Luka nakon 2018. godine ikada više igrati fudbal kao tada, kada je osvojio Ligu šampiona i igrao finale Svetskog prvenstva sa Hrvatskom.

Luka je svaki put sve razuverio, a ljubiteljima fudbala ostaje da bar još neko vreme uživaju u njegovom kvalitetu i „poeziji koju piše na terenu“.

BONUS VIDEO Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar