Foto: Printscreen Youtube / FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Soči u pripremnoj utakmici u Sankt Peterburgu sa 2:0. Zvezda je slavila golovima Šerifa Endiajea u 38. i Lazara Jovanovića u 43. minutu susreta.

Luka Ilić, jedan od povratnika u tim Zvezde kaže da mu je drago što je izborena pobeda u prvom od tri meča na stadionu Zenita.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da je bila veoma teška utakmica, naporna, ali smo ostvarili pobedu. Svi su igrali, bilo je baš dobro“, rekao je Ilić za klupsku televiziju.

Upravo je Luka otvorio opasnu kontru, dodavanjem iz sredine za Jovana Šljivića, kada je Jovanović pokupio odbitak i poslao loptu u praznu mrežu.

Luka je zadovoljan kako za sada idu pripreme, što na Zlatiboru, što u Rusiji.

„Odlično, trudimo se što više vremena da provodimo zajedno i u hotelu i na treningu. Eto, mislim da može i na utakmici da se vidi da je hemija jako dobra između igrača i odlično se osećam što sam ponovo tu“.

Priznaje da su naporni treninzi već sada uzeli svoj danak, ali kaže i da će kasnije biti lakše.

„Ima naravno, ali to je sasvim normalno. Što kažem, bolje sad nego kad krene sezona“, rekao je Ilić i naveo da je sada najbitniji oporavak i priprema za narednu utakmicu.

Lazar Jovanović je srećan zbog gola na debiju za novi klub, pošto je sin proslavljenog asa Milana „Laneta“ Jovanovića stigao ovog leta u Zvezdu iz Vojvodine.

„Moj prvi gol, nadam se da će ih biti još u dresu Zvezde, trudiću se da ispunjavam sve zahteve trenera i radim što više“, kazao je Jovanović i probao da opiše svoj pogodak.

„To su sve situacije, trenuci, dobro sam ispratio na drugoj stativi i ubacio loptu“.

Sedamnaestogodišnjak tvrdi da je na pripreme došao već fizički spreman zbog čega mu ne padaju toliko teško, a zadovoljan je i kako su ga ostali prihvatili.

„Svi igrači su me primili fenomenalno, mnoge znam i odranije. Stariji su mi isto dosta pomogli, pričali kako da se ponašam, kako da reagujem u nekim situacijama i šta trener traži od mene. Za sada mi ide lepo“, zaključio je Lazar Jovanović.

BONUS VIDEO: Atmosfera u gradu pred meč Španije i Gruzije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar