Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Poznato je da je Kristijano Ronaldo od siromašnog dečaka sa ostrva Madeira postao fudbalski milijadrer, ali se o njegovim počecima i dalje zna nedovoljno malo.

Dok je prolazio kroz akademiju Sportinga imao je velikog prijatelja u Fabiju Paimu koji je u to vreme bio čak i talentovaniji od njega.

Ipak, Paim je zbog stila života zapostavio fudbal.

PROČITAJTE JOŠ

On se podsetio zajedničkih dana sa Ronaldom, a ni sada nije ni sugran da li ga se seća Ronaldo sa kojim je u tinejdžerskim danima delio ljubav prema fudbalu i brzoj hrani (koliko to danas zvuči neverovatno).

Zajedno su išli na letovanja i provodili vreme zajedno, a onda je Ronaldo postao svetski superstar, a Paim je ostao zauvek zaglavljen u zamci popularnosti.

„Kada smo igrali za Sporting i živeli u akademiji, živeli smo na stadionu. Noćima smo znali da odemo u Mekdonalds i da uzmemo hamburgere koje niko nije htio i koji nisu bili dovoljno dobri za prodaju. Svako veče smo išli po hamburgere. U klubu su to znali, nije to bilo kao što je sad i imali smo dozvolu za to“, rekao je Paim.

Pojasnio je i kada je upoznao Ronalda.

„Upoznao sam Ronalda kad mi je bilo osam, bio sam nov u Sportingu i išli smo na turnir u Madeiru. Uživali smo. Pamtim ga kao velikog radnika, predanog i nekog tko je hteo da bude najbolji. Taj trud ga je i doveo tu gde je. Ni sam nije mogao znati koliko će biti dobar.“

Prisetio se 2003. godine kada je Ronaldo otišao u Mančester junajted i tamo rekao „Ako mislite da sam ja dobar, čekajte da vidite Fabija Pima“.

Paim je ostao do dan danas jedini fudbaler za kog je Ronaldo rekao da je bolji od njega.

Za Paima je Ronaldo bolji i od Lionela Mesija.

„Kad sam ja igrao, i da sam uložio jednak trud i bio jednako predan, bio bih bolji od njega. Bio sam bolji po pitanju tehnike, bio sam poput malog Ronaldinha. Ali kao što možemo vidjeti, ne gleda se samo tehnika.“

BONUS VIDEO Olajinka trenira pred meč Crvena zvezda – Novi Pazar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar