foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Srpski fudbaleri polako privode klupske sezone kraju

Fudbaleri Srbije imali su zapažene uloge u svojim klubovima protekle nedelje, a najviše pažnje privukao je Filip Kostić, koji je upisao istorijski uspeh sa Ajntrahtom iz Frankfurta.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemački tim podigao je trofej u Ligi Evrope, pošto je sa 5:4 u penal seriji bio bolji od Rendžersa. Tokom 120 minuta igre bilo je 1:1, a Kostić je imao asistenciju kod izjednačujućeg gola.

Srpsko krilo proglašeno je za najboljeg igrača sezone u Ligi Evrope, a upisao je ukupno tri gola i šest asistencija, što ga je učinilo najboljim dodavačem u takmičenju.

Pažnju je privukao i Darko Lazović, koji je u remiju Lacija i Verona 3:3, imao dve asistencije. Sa druge strane, Sergej Milinković-Savić odigrao je svih 90 minuta, ali nije učestvovao ni u jednom golu.

Srpski golgeter Aleksandar Prijović tresao je mreže u australijskoj ligi, nastupajući za Vestern junajted. Prijović je u meču protiv Melburn Viktorija dva puta tresao mrežu, a jednom je uspeo i da asistira. Konačan rezultat meča bio je 4:1. Tom pobedom Vestern junajted se plasirao u finale plej-ofa, gde će igrati protiv Melburn sitija.

Uspešan nastup u izraelskom prvenstvu imao je bivši napadaš Čukaričkog Đorđe Jovanović, koji je dva puta asistirao za Makabi Tel Aviv u pobedi nad gradskim rivalom Hapoelom od 2:0.

Što se tiče srpskih igrača u Premijer ligi, ni Nemanja Matić ni Luka Milivojević nisu dobili šansu u mađusobnom susretu Kristal Palasa i Mančester junajteda.

Ni u Seriji A Srbi nisu bili mnogo zapaženi. Dušan Vlahović presedeo je meč na klupi, baš kao i Aleksa Terzić i Matija Nastasić. Jedini koji je bio na terenu od Srba na duelu Fjorentine i Juventusa bio je Nikola Mileković, koji je odigrao svih 90 minuta, a njegov tim slavio je sa 2:0.

Dušan Vlahović Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Saša Lukić odigrao je 90 minuta za Torino u porazu od Rome 3:0, a meč je sa klupe pratio golman Vanja Milinković-Savić.

Šansu nije dobio ni Filip Đuričić, koji nosi dres Sasuola. Njegov tim poražen je od Milana sa 3:0, čime su rosoneri stigli do titule prvaka nakon 11 godina. U sastavu Milaneza nalazi se i mladi srpski napadač Marko Lazetić, koji je postao prvak i sa Crvenom zvezdom, pošto je u njoj započeo sezonu 2021/22.

U španskoj Primeri, poverenje trenera Sevilje dobio je golman Marko Dmitrović, koji je sačuvao mrežu na meču protiv Atletik Bilbaa, koji je završen rezultatom 1:0.

Foto: EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Darko Brašanac igrao je ceo meč za Osasunu protiv Majorke, ali je ostao pognute glave, pošto je gost slavio sa 2:0.

Starte za Hetafe bio je štoper Stefan Mitrović, a kasnije je šansu dobio i Nemanja Maksimović. Hetafe je poražen sa 3:1 od Elčea, ali je sezonu završio kao 15. tim na tabeli.

Srpski vezista Nemanja Radoja bi je starter za Levante protiv Rajo Valjekana. Njegov tim slavio je sa 4:2, ali je ispao iz lige, pošto je sezonu završio kao 19. na tabeli.

PROČITAJTE JOŠ:

Luka Jović nije dobio šansu u Real Madridu, bez obzira što je u prethodnom meču imao asistenciju.

U francuskoj Ligi 1 boje Remsa branio je Predrag Rajković, ali je primio čak tri gola od Nice na domaćem terenu, dok su njegovi saigrači postigli dva.

Drugi srpski reprezentativac u Francuskoj Mihailo Ristić nije dobio šansu u ekipi Monpeljea.

Andrija Živković odigrao je 90 minuta za PAOK u porazu od Panatinaikosa od 1:0.

Podsetimo, srpsku reprezentaciju u junu očekuje četiri meča u Ligi nacija, a protivnici će biti Norveška, Slovenija (dva puta) i Švedska.

BONUS VIDEO Mitrović u 90+ minutu donosi ubedljivu pobedu Fulamu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar