Foto: FSS

Posebna motivacija za "orliće" kako bi pobedili velikog rivala i favorita

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) igra u ponedeljak, 23. maja od 16.30 poslednji, treći meč u „grupi smrti“ na Prvenstvu Evrope u Izraelu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rival je višestruki prvak Evrope u ovom uzrastu, selekcija Španije, sastav koji je i sada, uz Portugal i Francusku, glavni favorit za novi naslov najbolje reprezentacije na Starom kontinentu.

Orlići su dobro startovali, u prvom kolu ostvaren je remi sa Belgijom (1:1), a zatim je savladana Turska (2:1). Dva meča, četiri boda i konstatacija da se Srbija u ovom uzrastu nalazi pred najvećim rezultatskim uspehom u poslednjih 20 godina.

Naime, poslednja četiri učešća selekcija do 17 godina završila je kao poslednjeplasirana u grupnoj fazi, a samo je 2008. godine u Turskoj, imala 4 osvojena boda, koliko sada izabranici selektora Radovana Krivokapića, ali ostala je i tada bez plasmana u nokaut fazu takmičenja. Podatak sa kojim nije bio upoznat ni glavni i odgovorni za generaciju 2005…

„Iskreno da vam kažem, nismo o tome razmišljali. Ni sada me taj podatak ne opterećuje, fokus nam je samo na utakmicu sa Španijom. Kakav će odjek da bude u slučaju dobrog rezultata zaista ne znam, ali kada sve prođe, odradićemo analizu i videti šta smo sve uradili. Imali smo veoma zahtevne kvalifikacije, u prvoj fazi kvalifikacija odlučujući meč sa veoma dobrom reprezentacijom Hrvatske, zatim u elit rundi duele sa Turskom i Slovenijom, naravno i Velsom. Težak put smo prošli do Izraela, došli do meča sa Španijom i približili se plasmanu u nokat fazu takmičenja. I želimo dalje, želimo da nastavimo put“, rekao je Radovan Krivokapić selektor „orilća“.

Foto: FSS

Srbija se nalazi u izuzetno teškoj grupi, ali se ne predaje.

„Otkriću van nešto sa žreba kada smo se našli u najtežoj grupi na Prvenstvu. Rekao sam tada da je grupa najteža i najjača zato što se Srbija nalazi u njoj. I tako razmišljamo od trenutka kada smo izborili plasman na Prventvo Evrope. Gledamo sebe, gledamo da u svakom trenutku imamo odgovor na sve izazove. Ova ekipa je hrabra, ima samopouzdanje neophodno za velike rezultate. Nikada ne odustaje, upravo je to ono što nas krasi. Srce i odlučnost. Timski duh, borbenost, požrtvovanost. Naravno i kvalitet koji deca imaju. Do sada nas je to vodilo do rezultata koji smo želeli i mislim da nećemo stati“.

Otkrio je selektor i poseban način na koji će motivisati svoje fudbalere da pruže najbolje partije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Naravno, upravo tako. Španija je u ovom uzrastu bila najviše puta prvak Evrope. Mi ćemo u tom meču gledati sebe, da budemo fizički spremni, taktički mudri. Znamo šta nam je cilj, a to je da prođemo grupnu fazu takmičenja. Imamo veliku šansu, momci su toga svesni, spremni su, jedva čekaju meč. Ja bih vam otkrio možda jednu tajnu, kako se pripremamo za ovu utakmicu. Večeras imamo analizu i tom prilikom pustićemo momcima da vide golove Dragana Stojkovića Piksija protiv Španije na Prvenstvu sveta u Italiji 1990. Pustićemo im i pobede Đokovića protiv Nadala. Da vide kako to rade veliki šampioni“, završio je Krivokapić.

Kompletirana je i delegacija Srbije na Prvenstvu Evrope u Izraelu. Posle negativnog kovid testa u hotel je došao direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić. Zajedno sa koordinatorom mlađih kategorija FSS Igorom Matićem predstavlja, znanjem i iskustvom, veliku podršku stručnom štabu i igračima tokom celih kvalifikacija, kao i na samom takmičenju najboljih evropskih reprezentacija do 17 godina.

Foto: FSS

BONUS VIDEO Tadić o plasmanu Srbije u Katar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar