photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda je u finalu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevitu sa 88:78 u hali „Aleksandar Nikolić“ u trećem meču polufinalne serije u ABA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je ovom pobedom zakazala duel sa Partizanom u finalu, gde će se igrati na tri pobede.

Crveno-beli su protiv Cedevite vodili svih 40 minuta, ali uzbuđenja nisu izostala.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Nikola Kalinić sa 15 poena, ali je na kraju isključen zbog tehničke i nesportske koje je dobio u poslednjim minutima utakmice.

Pored njega, dvocifreni u redovima Zvezde bili su Nikola Ivanović sa 11 poena, kao i Ognjen Dobrić i Ognjen Kuzmić sa po deset poena.

Kod Cedevite se istakao Jogi Ferel sa 25 poena i pet asistencija, dok je 21 poen dodao Zoran Dragić.

Zvezda je otvorila meč serijom 5:0, razigrao se Ostin Holins, koji je sa pet vezanih poena naterao trenera Juricu Golemca da zatraži prvi tajm-aut pri rezultatu 10:5.

Pred sam kraj prve četvrtine Kalinić je pogodio trojku, kojom je Zvezda otišla na dvocifrenu prednost – 20:10.

U drugom periodu borba je postala žustrija, Cedevita se rastrčala, briljirao je Dragić, koji je bio najzaslužniji za seriju svog tima od 15:0. Zvezda je pre toga stekla prednost od 19 poena, ali je veoma brzo na semaforu stajalo 37:33. Domaćin je održao prednost do poluvremena, kada je rezultat bio 42:37.

photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Drugo poluvreme donelo je pregršt uzbuđenja. Zvezda je pogađala trojke u trećoj četvrtini, a precizni su bili Ivanović dvaput, Kalinić, Vajt i Lazić. Igralo se u serijama u trećem periodu, Zvezda je najpre napravila 8:0, ali je Cedevita uzvratila sa 7:0. Na ulazu u poslednji period, crveno-beli su imali prednost 67:54.

U poslednjoj četvrtini bilo je mnogo varnica i na tribinama i na terenu. Navijači su ubacivali razne predmete na teren, igrači su bili u sukobu, malo je falilo da izbije opšta tuča, čelnici Zvezde molili su fanove da se smire, ali nije izostala ni dobra košarka.

Vajt je sa sedam poena držao prednost Zvezde, a meč je rešen trojkom Lazića, kojom je Zvezda pobegla na nedostižnih 80:70.

Krajnji rezultat bio je 88:78, a veći sukob aktera meča je izbegnut, pošto su isključeni i Murić i Kalinić.

Prvi meč u finalnoj seriji između Zvezde i Partizana igra se u petak 27. maja.

Crvena zvezda – Cedevita 88:78 (24:13, 18:24, 25:17, 21:24)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd. Gledalaca: 6.478.Sudije: Ilija Belošević, Miloš Koljenšić, Mario Majkić.

Crvena zvezda: Lazarević 2, Volters 5, Davidovac 3, Mitrović 8, Lazić 8, Kalinić 15, Dobrić 10, Holins 7, Ivanović 11, Marković, Vajt 9, Kuzmić 10. Trener: Dejan Radonjić.

Cedevita: Pulen 6, Ferel 25, Edžim 5, Murić 6, Ogast 3, Blazič 6, Hodžić, Ščuka, Omić 6, Dragić 21, Radovanović, Mulalić. Trener: Jurica Golemac.

Crvena zvezda - Cedevita 88:78

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare