Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Fudbaleri milanskog intera savladali su Fjorentinu sa 2:0 u meču 21. kola Serije A i tako bar na neko vreme došli na čelo tabele.

PROČITAJTE JOŠ...

Inter je od samog početka meča ušao silovito, preko Barele već u šestom minutu mogao do 1:0, ali je Bartolomej Dragovski uspeo da zaustavi njegov pokušaj. No, spasa nije bilo u 31. minutu, kada je na odličan način šutirao van granica kaznenog prostora, a lopta u gol ušla tik iz desnu jstativu.

„Viola“ je do izjednačenja mogla u 37. miknutu preko Đakoma Bonaventure, ali je njegov šut Samir Handanović uspeo da „pročita“, zaustavi prvo njegov, a odmah potom i pokušaj Kristijana Biragija iz odbitka.

U prvom minutu sudijske nadoknade Romelu Lukaku je promašio dobru šansu za Inter, ali je to ispravio Ivan Perišić u 52. minutu, kada je sa par metara lagano pogodio mrežu rivala.

Do kraja meča Inter je preko Galjardinija, Bastonija, Perišića i Martineza mogao i do mnogo ubedljivije pobede, ali je ostalo 2:0.

Za Fjorentinu je Dušan Vlahović odigrao 74 minuta, dok je Aleksandar Kolarov utakmicu presedeo na klupi.

Tim iz Milana će tako na prvom mestu prenoćiti, bar do završetka utakmice između Milana i Krotonea, koja je na programu u nedelju.

Serija A, 21. kolo

Petak

Fjorentina – Inter 0:2 (0:1)

(Barela 31, Perišić 52)

Subota

15.00 Atalanta – Torino

15.00 Sasuolo – Specija

18.00 Juventus – Roma

20.45 Đenova – Napoli

Nedelja

12.30 Benevento – Sampdorija

15.00 Milan – Krotone

15.00 Udineze – Verona

18.00 Parma – Bolonja

20.45 Lacio – Kaljari

Foto: Sofascore/Printscree

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar