Foto: Profimedia

Trener Bodea Kjetil Knutsen rekao je pred prvi meč protiv Crvene zvezde u plej-ofu Lige šampiona da su šanse obe ekipe za prolaz 50:50 i da utakmica dolazi u dobrom trenutku za njegovu ekipu.

Bode je u kvalifikacijama za Ligu šampiona po dva puta pobedio letonski RFS i poljsku Jagjeloniju i tako obezbedio još najmanje 10 evropskih utakmica, a računajući sva takmičenja nema poraz na poslednjih osam mečeva.

PROČITAJTE JOŠ

„Crvena zvezda je skup veoma dobrih individualnih igrača, imaju međunarodno iskustvo. Mnogo je reprezentativaca, ofanzivnih fudbalera. Ne želim da navodim jednog ili dvojicu, znam da ćemo da sretnemo mnogo kvalitetnih rivala. Mi smo dobro pripremljeni za to“, rekao je Knutsen.

Svestan je 55-godišnji stručnjak da će Zvezda imati daleko veću podršku u revanši u odnosu na broj navijača koji će sutra od 21 čas bodriti Bodo.

„Uvek je bolje igrati pred 50.000 ljudi, ali sam veoma ponosan što smo domaćini na Aspmiri. Imamo osam hiljada navijača i veoma se radujemo njihovom dolasku. Srećni smo i što ćemo gostovati na istorijskom stadionu „Marakani“, istakao je Knutsen.

Norveškog stručnjaka su novinari podsetili da je Zvezda poslednju takmičarsku utakmicu izgubila u decembru prošle godine, kad je u „večitom derbiju“ poražena 1:2 na gostovanju Partizanu.

Foto: Profimedia

„To je tačno. Zvezda je dominantna ekipa u domaćim okvirima, naučena je da pobeđuje. Ima, međutim, i nedostatke. Ne igra veliku ulogu što ne gube u prvenstvu. Pozajemo dosta dobro njihov tim, prilagođavaju se protivnicima. Optimisti smo“, dodao je trener koji je od 2018. godine neprekidno na klupi šampiona Norveške.

Na kraju konferencije za medije Knutsen je istakao da nema favorita za prolaz u Ligu šampiona.

„Šanse su 50:50. Bitno nam je da odigramo u skladu sa našom kulturom. Utakmica nam dolazi u dobrom trenutku i imam dobar osećaj“, zaključio je Knutsen.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar