Kilijan Mbape
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein)

Žordan Bardela, čelnik francuske krajnje desnice, kritikovao je Kilijana Mbapea zbog poziva mladima da glasaju protiv "ekstremnih opcija" na parlamentarnim izborima u Francuskoj.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Bardela je iskoristio ovo za političke poene.

PROČITAJTE JOŠ

„Gajim mnogo poštovanja prema našim fudbalerima, bilo da je to Markus Tiram, bilo Kilijan Mbape, koji su ikone fudbala i idoli mladih… Ali moramo poštovati​​Francuze, moramo poštovati ​​svačiji glas“, poručio je političar.

Ovo je bio direktan odgovor na govor koji je održao Mbape koji je iskoristio status da kritikuje desnicu pred izbore.

„“Mislim da se nalazimo u ključnom trenutku u istoriji naše zemlje. Zato zaista želim da se obratim svim Francuzima, a posebno mladoj generaciji. Mislim da smo mi generacija koja može da napravi razliku. Jasno vidimo da su ekstremisti blizu vlasti i da imamo priliku da biramo budućnost svoje zemlje. Zato pozivam sve mlade da izađu na izbore i osveste važnost situacije u kojoj se nalazimo. Nadam se da će ih ova moja poruka probuditi. Moramo da se poistovetimo s ovom zemljom, da se poistovetimo s našim vrednostima, a to su vrednosti tolerancije, različitosti i poštovanja. Verujem Francuzima, svaki glas se računa. Zaista se nadam da ćemo napraviti pravi izbor i da ćemo ponosno nositi ovaj dres 7. jula“, nastavio je Mbappe.

Dan ranije je Tiram poručio da je čitava svlačionica bila šokirana pobedom desnice, pa je i napadač Intera pozvao ljude da ne glasaju za tu opciju. To je podvukao i Mbape.

„Slažem se s Marcusom, delim iste vrijednosti. Ne želim da predstavljam zemlju koja ne odgovara mojim i našim vrednostima.“

Bardelina stranka RN je euroskeptična, antiimigraciona, pa ima priliku da dođe na vlast tokom do 7. jula.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare