Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Fudbaleri Juventusa pobedili su PSV iz Ajndhovena na svom terenu sa 3:1 na startu nove sezone u Ligi šampiona.

Juventus je većim delom susreta odlično kontrolisao dešavanja na terenu, solidno se branio, a mogao je da bude čak i ubedljiviji da je Dušan Vlahović bio sigurniji u završnici meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao uteha mu ostaje što se upisao u asistente i to što je, čak i u situacijama kada je bio zatvoren, odvlačio pažnju odbrane rivala i time otvarao prostor saigračima.

Strelci za Juventus bili su Kenan Jildiz, Veston Mekeni i Niko Gonzales i pobednik je bio poznat praktično već do isteka pola časa igre kada je bilo 2:0. Jedini pogodak za PSV je u nadoknadi drugog dela igre postigao Ismael Saibari.

Prvo poluvreme na Alijanc stadionu bilo je dobro za Juventus, ali ne i za Dušana Vlahovića. Vlahović se našao u startnoj postavi, najmlađoj koju je izveo jedan trener torinskog kluba u evropskoj eliti.

Foto: Isabella BONOTTO / AFP / Profimedia

I to na svom prvom meču u Ligi šampiona kao trener Juvea. „Bjankoneri“ su krenuli sa željom da kroz posed stvore šansu za gol.

PSV je već posle desetak minuta pokazao da je više nego sposoban da zapreti, prvo preko Džoija Vermana, a onda i Gusa Tila.

Da je bilo malo više sreće i spretnosti Tila, PSV je posle desetak minuta lako mogao da povede sa 1:0 u Torinu.

Ovako se promašaj osvetio u 21. minutu kada je levom stranom loptu povukao mladi Kenan Jildiz. Videlo se da od starta igra sa mnogo samopouzdanja i da će, kad može, tražiti Vlahovića u sredini.

Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

U 21. minutu je ipak rešio da akciju završava sam. Prodor, trenutak nepažnje protivnika i onda jak i precizan šut od stative za 1:0.

PSV nije dovoljno ozbiljno shvatio situaciju koja mu se desila pred golom samo minut ranije, kada je Mateo Dams sjajno reagovao i u poslednjem trenutku stopalom izbacio loptu ispred Nika Gonzalesa.

Šest minuta posle prvog viđen je i drugi gol Juvea. Gonzales je „sombrerom“ prebacio Damsa, prošao desnom stranom i poslao centaršut ka Vlahoviću.

Ispred Srbina je reagovao jedan defanzivac PSV-a, pa je lopta stigla pravo na nogu Vestona Mekenija koji je bez problema po zemlji gađao za 2:0.

Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Juventus je nakon toga usporio tempo, ali je Vlahović posle prodora Jildiza sa levog boka mogao da asistira za gol da je Teun Kopmajners iz sredine bio nešto precizniji.

Juveovih 10 šuteva posle 45 minuta i PSV-ovih 8 bili su garancija da će i u nastavku biti „vatre“ na terenu, iako je rezultat pokazivao 2:0 za domaćina.

Kuriozitet je da je tokom prvog poluvremena viđen jednocifren broj faulova, samo četiri, pa nadoknade nije ni bilo.

Drugo poluvreme počelo je bombastično, pošto je Juventus već u 52. minutu postigao i treći pogodak.

Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovog puta je Gonzales bio strelac i to nakon što mu je Vlahović maestralno kroz dvojicu igrača servirao zicer i gol na tacni.

Niko to nije hteo da propusti, pa je pogodio metu za 3:0, a PSV je morao da krene na sve ili ništa.

Vlahović je u 66. minutu mogao da pogodi i sam upravo posle Gonzalesovog dodavanja, kada je iz prve podigao loptu, pa raspalio po njoj, ali ju je poslao pored gola.

Mučenje PSV-a se nakon toga nastavilo, a Dušan je u završnici susreta promašio još dve sjajne šanse.

Prvo u 85. minutu kada je s pet metara bio sam ispred Džoela Dromela i golman tima iz Ajndhovena mu je skinuo čist zicer.

Koji minut kasnije našao se u situaciji da sa desetak metara puca i ciljao je visoko preko gola.

U 89. minutu je Dušan opet mogao da bude i strelac i asistent. Prvo asistent kada je doturio pas do Fađolija, a ovaj ćušnuo loptu ka golu nedovoljno jako i precizno. U nastavku te iste akcije Srbin nije stigao Fađolijevu loptu da je smesti u praznu mrežu.

A kada je sve to promašeno, stigla je kazna i pogodak Saibarija, kom je Di Gregorio odbranio jedan šut pred nadoknadu, ali je u trećem minutu nadoknade ipak bio nemoćan za konačnih 3:1.

U drugom meču u istom terminu, Aston Vila je sa 3:0 izašla na kraj sa Jang Bojsom. Golove su davali Juri Tilemans i Džejkob Remzi u 27. i 38, pa potom i Amadu Onana u 86. minutu.

Vili su poništena još dva gola kada su metu pogađali Džon Duran i Oli Votkins, koji je svejedno bio među asistentima.

Juventus - PSV Ajndhoven 3:1 (2:0); Jang Bojs - Aston Vila 0:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar