Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Partizana sastaju se u subotu od 18 časova sa Crvenom zvezdom na stadionu "Rajko Mitić", a trener crno-belih Igor Duljaj imao je dve različite vesti za svoje navijače.

Jedan od najboljih pojedinaca u timu u poslednje vreme, golman Aleksandar Jovanović po svoj prilici neće biti u sastavu za tim Partizana u 173. večitom derbiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Duljaj kaže da je Jovanović doživeo rupturu mišića i da ima poteškoća sa određenim pokretima, zbog čega će ga opet verovatno odmeniti Miloš Krunić.

Ono što nije sigurno, ali je dobar nagoveštaj jeste činjenica da se u tim možda vraća Mateus Saldanja, jedan od najboljih fudbalera kluba iz Humske tokom čitave ove sezone. Biće bar u protokolu, što znači da bi i povratak na teren trebalo da bude iza ćoška.

„Mislio sam da posle utakmice protiv Čukaričkog, da nije toliko ozbiljno, međutim, da ne preuzimam ulogu doktora, ali ima malu rupturu koja mu ne daje potpunu slobodu da radi neke pokrete. Ima bolove u kolenu, juče je trenirao, naravno ne punim intenzitetom. U dogovoru sa doktorom i golmanom ćemo doneti odluku, šta je najbolje kako za njega tako i za ekipu. Moramo da gledamo zdravlje igrača“, rekao je Duljaj o Jovanoviću pred derbi.

Jovanović se povredio u duelu sa Đorđem Ivanovićem u prethodnom meču s Čukaričkim gde je Partizan poražen 3:2 u poslednjim minutima. Saldanjin problem traje znatno duže. Partizanov Brazilac je skoro mesec i po dana van stroja zbog poteškoća sa zadnjom ložom, a zbog njega je došao i fizioterapeut iz njegove domovine u Beograd, da bi probao što pre da ga oporavi.

„Saldanja će biti u protokolu posle duže vremena i to je novo što mogu da kažem“, kazao je Duljaj. Saldanja nije odigrao poslednjih sedam utakmica, prethodno je protiv Zvezde igrao povređen, a od oktobra do februara je bio u takvoj formi da gotovo nije bilo meča na kom nije davao gol.

Zato je do sada Saldanja najbolji strelac Superlige sa 16 golova, dok u svim takmičenjima na 28 utakmica ima 17 golova i pet asistencija.

BONUS VIDEO: Najbrži golovi u istoriji Bundeslige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar