Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

Jovan Šurbatović, doskorašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, oglasio se saopštenjem nakon odlaska sa ove funckije.

Šurbatović je, zajedno sa direktorom sportskog sektora Miroslavom Tanjgom, razrešen dužnosti na kojoj se nalazio od 2016. godine, a u saopštenju je pojasnio i da je jedan od razloga za smenu ostanak Dragana Stojkovića na klupi reprezentacije Srbije uprkos debaklu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj_

„Posle jučerašnje sednice IO i razgovora sa predsednikom Džajićem doneli smo zajedničku odluku o sporazumnom raskidu saradnje.

PROČITAJTE JOŠ...

Razlozi su brojni i ne datiraju od juče. Već neko vreme duboko se ne slažem sa politikom vođenja saveza, odsustvom odgovornosti za neuspehe i ne reagovanjem na brojne anomalije i neregularnosti. Posebno sam bio poražen odlukom IO da se selektoru produži ugovor i pruži podrška, umesto logične smene nakon još jednog debakla u Nemačkoj“, naveo je Šurbatović.

Potom je otkrio i zbog čega taj potez nije povukao ranije:

„Upravo završeni poslovi na velikim projektima koje sam vodio i brojne obaveze prema UEFA i FIFA razlog su što to upravo sada činim.

S obzirom na trenutnu atmosferu u timu i predstojeće važne utakmice u Ligi Nacija, narednih dana neću davati izjave.

Odmah nakon toga biću na raspolaganju medijima da otvoreno i bez pardona razgovaramo o svim aktuelnim temama.

FSS i reprezentaciji želim uspeh u predstojećim takmičenjima, a zaposlenima, fudbalskim radnicima i saradnicima se zahvaljujem na saradnji“, naveo je Šurbatović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare