Foto: FSS

Fudbalski reprezentativac Srbije Jan Karlo Simić spreman je da debituje za "orlove" u mečevima A Lige nacija protiv Španije (5. septembar, 21.00) i Danske (8. septembar, 18.00).

Štoper Anderlehta dobio je poziv selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija, baš kao i Kosta Nedeljković i upravo će ovaj dvojac biti uzdanica odbrane Srbije protiv šampiona Evrope, Španije, na Marakani.

„Imao sam priliku da upoznam selektora Stojkovića u Torinu, još dok sam bio član Milana, kada smo igrali protiv Juventusa. Biti ovde je ostvarenje sna, ne mogu da verujem da sam u društvu ovih momaka, profesionalaca, zvezda evropskog fudbala. Veoma sam zahvalan na ukazanom poverenju i spreman sam da dam sve od sebe“, rekao je Simić, prenosi zvanični sajt FSS.

PROČITAJTE JOŠ

Osvrnuo se Simić prvo na utakmicu sa Španijom koja je ovog leta postala prvak Evrope.

„Španija je top tim, najbolja reprezentacija Evrope. Mislim da, ako mi budemo na svom maksimumu, možemo da igramo protiv svake selekcije. Bez straha, sa verom u sebe i svoje mogućnosti. Španija je veliki tim, pokazala je to na EP gde su nadigrali praktično svakog rivala. Imaju fantastične pojedince, pokupili su sve individualne nagrade na tom šampionatu. Protiv Jamala sam igrao tokom priprema u Americi, a meni se mnogo sviđa i Niko Vilijams. Generalno, na svim pozicijama su jaki, sve su to top igrači vrhunske klase“, dodao je Simić.

Mečevi u Ligi nacija poslužiće Srbiji kao dobar test za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

„San svakog igrača je da igra Svetsko ili Evropsko prvenstvo, za Kostu Nedeljkovića i mene bi to bilo prvo. To je cilj saveza, selektora, nas igrača, verujem da možemo to da ostvarima.“

Simić je tokom leta potpisao petogodišnji ugovor sa Anderlehtom.

„Želim kontinuitet, želim punu minutažu, zbog sam tražio promenu i mislim da je Anderleht pravi izbor. Igramo i Ligu Evrope, belgijska liga je veoma dobra, kvalitetna i za mladog igrača top adresa. Dobro smo počeli, nemamo poraz, a kao ekipa još rastemo jer imamo mnogo novih igrača, sve to treba da se uklopi. Protiv Dinama iz Minska za plasman u Ligu Evrope zabeležio sam i asistenciju, ali moj zadatak je prevashodno defanziva“, rekao je Simić.

BONUS VIDEO Mitrović nokautiran, sudija nije ništa svirao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare