Fudbal Evropsko prvenstvo Berlin utakmica Španija Hrvatska
Fudbalska utakmica Španija - Hrvatska Foto:Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Fudbaleri Španije savladali su Hrvatsku na otvaranju grupe B Evropskog prvenstva u fudbalu rezultatom 3:0.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Iako su Španci bolje otvorili meč, tokom prvih pola sata gotovo da nije bilo prilika, iako su uspevali u nekoliko navrata da nateraju odbranu Hrvatske da se ozbiljnije angažuje.

Ipak, u 30. minutu Rodri je povukao loptu, uputio sjajan pas u prostor, a Alvaro Morata izašao sam pred Dominika Livakovića i pogodio za 1:0.

Fudbal Evropsko prvenstvo Berlin utakmica Španija Hrvatska
Fudbalska utakmica Španija – Hrvatska Foto:Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba

Mogli su Hrvati do izjednačenja u narednom napadu ali je Andrej Kramarić šutirao nešto slabije pa je njegov pokušaj zaustavio Simon, golman Španije.

Kazna je usledila već u narednom minutu – Fabijan Ruiz je dobio loptu u kaznenom prostoru, predriblao par igrača Hrvatske i veoma lepim udarcem doneo 2:0.

Fudbal Evropsko prvenstvo Berlin utakmica Španija Hrvatska
Fudbalska utakmica Španija – Hrvatska Foto:Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Hrvati su ponovo mogli do pogotka u narednom napadu, ali je opet Simon bio na visini zadatka i zaustavio šut sa ivice kaznenog prostora.

Izgledalo je da će na poluvremenu biti dva gola razlike kada je centaršut posle prekida Dani Karvahal sproveo glavom u mrežu za 3:0.

Španci su u drugom delu bili nešto konzervativniji, pre su pokušavali da sačuvaju prednost, ali su mogli i do 4:0 da je Lamin Jamal u uvodnom minutima drugog dela bio malo više fokusiran. Ovako, njegov udarac u situaciji „jedan na jedan“ sa Dominikom Livakovićem čuvar mreže Hrvatske uspeo je da zaustavi.

Hrvatska je krenula po pogodak, ušao je Bruno Petković, i to je donelo konkretnu dobit – uspeo je da dođe do jedne lopte u kaznenom prostoru Španije, naterao je Rodrija da ga faulira, a potom je preuzeo odgovornost.

Na njegovu žalost, Unaj Simon je bio sjajan na golu i zaustavio udarac, ali je na odbitak natrčao Ivan Perišić, uputio povratan pas ka Petkoviću koji je zatresao mrežu.

No, taj njegov gol je poništen jer je upravo Perišić ušao ranije u kazneni prostor pre gola.

Na kraju, 3:0 za Španiju i veliki korak ka narednoj fazi, dok Hrvatsku očekuje velika borba sa Italijom i Albanijom za prolaz u narednu fazu.

Hrvatska – Španija 0:3 (0:3)

(Morata 30, Ruiz 33, Karvahal 45+2)

Stadion: Olimpijski stadion; Sudija: Majkl Oliver

Hrvatska: Livaković – Pongračić, Šutalo, Stanišić, Gvardiol – Kovačić (od 65. Sučić), Brozović, Modrić (od 65. Pašalić) – Majer, Kramarić (od 72. Petković), Budimir (od 56. Perišić)

Španija: SimonNaćo, Le Normand, Kukurelja, Karvahal – Pedri (od 59. Olmo), Rodri (od 87. Zubimendi), Ruiz – Vilijams (od 68. Merino), Jamal (od 87. Tores), Morata (od 67. Ojarzabal)

Foto: Sofascore/Printscreen

Hrvatska - Španija 0:3 (0:3)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare