Dejvid Bruks
Dejvid Bruks; Foto: EPA-EFE/Peter Cziborra/NMC/Pool

Dejvid Bruks, velški fudbaler i vezista Bornmuta, vratiće se na teren nakon što je pobedio tešku bolest.

Mladi 24-godišnji Bruks uspeo je da se oporavi i da pobedi kancer limfnog sistema.

PROČITAJTE JOŠ

U oktobru prošle godine Bruksu je dijagnostifikovana bolest i objavljeno je da će započeti lečenje. Danas, nakon sedam meseci vezisti Bornmuta je dato zeleno svetlo da se vrati na teren.

„Prošlo je nekoliko meseci otkako sam se poslednji put javio i srećom sada sam završio svoje lečenje. Želeo bih da se zahvalim neverovatnom medicinskom osoblju koje mi je pomagalo“, počeo je Bruks.

Zahvalio se svima koji su ga podržali tokom ove teške borbe.

„Prošle nedelje sam se našao sa mojim lekarom i dobio sam završne testove. Oduševljeno mogu da kažem da je tretman uspeo i da sam sada potpuno zdrav. Neverovatno je ovo napisati i zahvalan sam svima na lepim željama i podršci tokom ovog teškog perioda“, naglasio je velški fudbaler.

„Vrlo sam uzbuđen što ću početi pripreme za povratak fudbalskoj karijeri. Momci u Bornmutu imaju sjajnu sezonu i radujem se povratku u tim. Daću sve od sebe i radiću najviše moguće u narednim mesecima kako bi se u bliskoj budućnosti vratio pred publiku“, zaključio je Bruks.

Vezista Bornmuta je stigao u klub iz Šefilda, odigrao je 91 utakmicu za „trešnjice“ , postigao je 18 golova i uz to upisao 12 asistencija.

Fudbaleri Bornmuta pobedili su Notingem Forest sa 1:0 u 45. kolu engleskog Čempionšipa, čime su i definitivno obezbedili plasman i povratak u Premijer ligu naredne sezone.

BONUS VIDEO „Old Traford“ se poklonio Nemanji Matiću

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar