Dragan Džajić Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Fudbalski savez Srbije održao je sednicu na kojoj je usvojeno nekoliko strateških ciljeva.

Jedan od njih je onaj o kom slušamo već godinama, izgradnja Nacionalnog stadiona. Ovaj stadion predviđen kao dom reprezentativaca Srbije treba da bude podignut u Surčinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Na sednici kojom je predsedavao Dragan Džajić, predsednik FSS, obrađeno je osam tačaka, a jedna od njih bila je i cilj da se reprezentacija plasira na Evro 2024.

Srbija je pobedama nad Litvanijom i Crnom Gorom dobro započela kvalifikacije za to takmičenje. Namera je i da se neki mečevi igraju van Beograda.

„Saradnja sa Vladom Republike Srbije u razvoju infrastrukture, izgradnja Nacionalnog stadiona i stadiona širom Srbije. Ideja je da A reprezentacija Srbije neki od narednih mečeva u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope igra van Beograda, na jednom od novih stadiona, sve u cilju afirmacije fudbala i podrške reprezentaciji“, navodi se u drugoj tački koju je objavio FSS.

Težiće se i tome da tereni budu rekonstruisani i da se igra u boljim uslovima i tu se očekuje pomoć od UEFA sa čijim su se predstavnicima već sreli predstavnici srpskog saveza.

Dragan Džajić Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Osim toga, trebalo bi da se radi i sa mlađim kategorijama kvalitetnije, dok se planira i podizanje regionalnih fudbalskih centara.

FSS planira da izgradi i administrativni centar, što bi kako navodi, posle Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi „kompletirao jednu kompletnu od kapitalnog značaja“.

Savez želi da organizuje i prvenstvo Evrope za mlađe kategorije 2027. godine, zašta je u načelu dobijena podrška UEFA.

Na kraju, Savez je ustanovio da hoće i Akademiju FSS, gde bi se obezbedila „edukacija kadrova na svim nivoima i osvežio rad unutar svog sistema“.

BONUS VIDEO: Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar