Antoan Grizman, Kilijan Mbape
Antoan Grizman, Kilijan Mbape; Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske, Didije Dešan, objavio je spisak od 25 fudbalera na koje računa za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Na spisku su se posle pauze ponovo našli Ngolo Kante i Ferlan Mendi. Kante i Mendi su se poslednji put u avionu selekcije Francuske našli 2022. godine.

Dešan je spisak saopštio na nacionalnoj televiziji, a kako bi se njegov mandat na klupi reprezentacije smatrao potpuno uspešnim, Dešan želi da osvojio i Evropsko prvenstvo, nakon što je na klupi francuske osvojio svetsku titulu na Mundijalu u Rusiji 2018.

PROČITAJTE JOŠ

Francuska ima dve titule prvaka Evrope, na prošlom prvenstvu ispala je osmini finala od Švajcarske.

Evropsko prvenstvo igraće se od 14. juna do 14. jula, a „trikolori“ će biti u grupi D sa Austrijom, Holandijom i Poljskom.

Standings provided by Sofascore

SPISAK FRANCUSKE ZA EURO 2024

Golmani: Majk Menjan (Milan), Alfons Areola (Vest Hem), Bris Samba (Lans)

Odbrana: Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Ferlan Mendi (Real Madrid), Benžamen Pavar (Inter), Vilijam Saliba (Arsenal), Dajo Upamekano (Bajern), Žonatan Klaus (Marsej)

Vezni red: Eduardo Kamavinga (Real Madrid), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Engolo Kante (Al Itihad), Adrijen Rabijo (Juventus), Orelijen Čuameni (Real Madrid), Jusuf Fofana (Monako), Voren Zair Emeri (Pari Sen Žermen)

Napad: Kilijan Embape (Pari Sen Žermen), Kingli Koman (Bajern), Olivije Žiru (Los Anđeles), Usman Dembele (Pari Sen Žermen), Randal Kolo Muani (Pari Sen Žermen), Markus Tiram (Inter), Bredli Barkola (Pari Sen Žermen)


BONUS VIDEO Zagrevanje za EURO 2024, Zoran Filipović epizoda 2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare