Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Fudbaleri Engleske i Danske odigrali su nerešeno, 1:1, u utakmici 2. kola C grupe Evropskog prvenstva u Nemačkoj i tako propisno zakompliovali život Srbiji.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Početak utakmice u potpunosti je pripao Danskoj, koja je letela po terenu.

Predvođeni Kristijanom Eriksenom Skandinavci su iz minuta u minut stavljali poslednju liniju Engleske na ozbiljne muke, ali nisu uspevali da stvore stopostotnu priliku.

Sa druge strane, Engleska je tek na momente pokazivala kvalitet, pa je tako FIl Foden šutirao posle lepe akcije svog tima, ali visoko preko gola.

No, u 18. minutu, praktično bez igre, Engleska je stigla do prednosti. Ukrao je jednu loptu Kajl Voker, uputio pas u srce kaznenog prostora, tamo se najbolje snašao Hari Kejn i pogodio za 1:0.

No, umesto da se na to nadovežu i potvrde pobedu, Englezi su od tog trenutka maltene stali, a Danci nastavili da dominiraju i iz minuta u minut sve jače pritiskaju rivala.

To je „naplaćeno“ u 34. minutu, kada je Morten Hjumland raspalio a Džordan Pikford loptu ispratio u mrežu.

Iako je bilo očekivano da će se stvari promeniti u drugom poluvremenu, to većim delom meča nije bio slučaj – Danci su bili ti koji su dominirali, Hjumland je promašio nekoliko udaraca sa distance, dok je kod Engleza povremeno Bukajo Saka pretio, no bez konkretnog rezultata.

Na kraju, 1:1, i rezultat koji nikako ne odgovara Srbiji.

Naime, „orlovi“ nakon poraza od Engleske i remija sa Slovenijom imaju jedan osvojen bod, ispred su Danci i Slovenci sa po dva, dok Engleska ima četiri.

Kako će Srbija u poslednjem kolu igrati protiv Danske, „orlovima“ je neophodno da savladaju rivala, ali i da Slovenija ne pobedi Englesku. Ukoliko Srbija trijumfuje a Englezi ostanu neporaženi, „orlovi“ će u narednu fazu sa druge pozicije.

Sa druge strane, remi bi značio da Srbija najviše može do treće pozicije, i to pod uslovom da Engleska savlada Dansku što ubedljivije, s obzirom na to da Slovenija ima gol-razliku 2:2, dok „orlovi“ imaju 1:2

A onda bi na red došao rasplet u ostalim grupama i nada da će Srbija biti među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, što bi donelo plasman u narednu rundu.

Danska – Engleska 1:1 (1:1)

(Hjumland 34 – Kejn 18)

Stadion: Frankfurt Arena; Sudija: Artur Soareš Dijaš (Portugalija)

Danska: Šmajhel – Andersen, Kristensen, Vestergor, Kristensen – Mele, Hjulmand, Hejbjerg, Kristijansen (od 57. Bah) – Eriksen – Vind (od 57. Damsgard), Hejlund (od 67. Poulsen)

Engleska: Pikford – Voker, Stouns, Guehi, Tripijer – Arnold (od 54. Galager), Rajs – Saka (od 70. Eze), Belingem, Foden (od 70. Bouven) – Kejn (od 70. Votkins)

Standings provided by Sofascore

Danska - Engleska 1:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare