Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Dušan Tadić savršeno diriguje Ajaksom i u Ligi šampiona juriša ka novom podvigu.

PROČITAJTE JOŠ

Kopljanici mogu da se pohvale podatkom da su u 4. kolo Lige šampiona ušli sa maksimalnim učinkom, što je za rukom pošlo još Liverpulu, Bajernu i Juventusu, s time da su Bavarci i Stara dama obezbedili dalji prolaz u utorak uz nove pobede.

Tim iz Amsterdama je deklasirao Sporting sa 5:1, Bešiktaš je pao sa 2:0, dok je Dortmund u prošlom kolu deklasiran sa 4:0. Ajaksov napadač Sebastijen Ale je prvi strelac Lige šampiona sa šest golova uz dve asistencije, ekipu kapitenski predvodi Dušan Tadić, koji ima priliku da već u ovom kolu „zapečati“ prolaz u nokaut fazu.

Ajaks ima priliku da u Ligi šampiona prezimi sedmi put, uspeo je to već u sezonama 1994/95, 1995/96, 1996/97, 2002/03, 2005/06 i 2018/19. Čak i sa nerešenim rezultatom, Ajaks ide dalje ako Sporting remizira ili izgubi od turskog Bešiktaša, ali mentalitet i stil igre neće dozvoliti Ajaksu da kalkuliše. Favorizovan je Ajaks i zbog velikih kadrovskih problema Dortmunda, koji ima čak osam igrača van stroja, među njima je i prva zvezda ekipe, Erling Holan.

Foto: twitter

Biće zanimljiv početak raspleta i u grupi B, u kojoj Liverpul čeka Atletiko posle „vruće“ završnice u Španiji. Liverpul je u Madridu pobedio sa 3:2, iako je prokockao dva gola prednosti. Grizman je dva puta zatresao mrežu, pa dobio crveni karton, da bi Salah presudio golom iz penala u 78. minutu. Na kraju utakmice, Dijego Simeone je pobesneo i pobegao u tunel, izbegavši susret sa Jirgenom Klopom, nije želeo da se rukuje i čestita protivniku. Zato će ovaj duel imati posebnu dimenziju i zbog susreta dvojice trenera, neće po atraktivnosti kaskati ni susret Milan – Porto u ovoj grupi. Italijanski tim još nema ni bod i ovo mu je prilika da se vrati u igru, dok Porto i Marko Grujić imaju šansu da ostane u ozbiljnoj konkurenciji za nokaut fazu.

Hit Lige šampiona je bez dileme Šerif Tiraspolj, uprkos porazu od Intera u prošlom kolu sa 3:1. Tim iz Moldavije može da se pohvali činjenicom da je posle  tri kola i dalje na vrhu grupe koju deli sa dva bivša evropska prvaka, Interom i Realom. Tako će tim koji je preko Crvene zvezde i Dinama došao do snova, pokušati da bude „mina“ timu iz Milana i u revanšu, kao domaćin u Tiraspolju. Šerif je vezao 11 pobeda na domaćem terenu u svim takmičenjima, pobedio je Crvenu zvezdu sa 1:0, Dinamo iz Zagreba sa 3:0 i Šahtjor sa 2:0.

Utakmica Crvena Zvezda, Šerif, fudbal
Foto: STARSPORT

Da Inter ne sme da potceni Moldavce, svedoči i neverovatan podatak da je Totenhem poslednji tim koji je pobedio Šerif kao domaćina, i to davne 2013/14, ako se računaju samo Liga šampiona i Liga Evrope bez kvalifikacionih takmičenja.

Golovi se očekuju na meču Red Bul Lajpcig – Pari Sen Žermen, u prvom meču su Parižani slavili sa 3:2, zvučna imena i stilovi igre nagoveštavaju da bi mogla da usledi nova revija golova, a predstojeće kolo je prilika i za Mančester siti da vrati samopouzdanje. Građani su vezali dva poraza, od Vest Hema su ispali u Kupu posle 0:0 i penala (5:3), zatim im je udarac naneo Kristal Palas sa 2:0. Za Pepa Gvardiolu, previše je odigrati dva meča bez pogotka, pa bi ceh mogao da plati Briž.

Liga šampona, sreda

Grupa A

21.00 Lajcpig – PSŽ

21.00 Mančester siti – Briž

Grupa B

18.45 Milan – Porto

21.00 Liverpul – Atletiko Madrid

Grupa C

21.00 Sporting – Bešiktaš

21.00 Dortmund – Ajaks

Grupa D

18.45 Real – Šahtjor

21.00 Šerif – Inter

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Dušan Tadić – gol i dve asistencije, Ajaks – PSV 5:0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar