Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, izneo je prve utiske nakon meča sa Španijom (0:0) u Ligi nacija.

Srbija je imala nekoliko prilika na Marakani, Španija jeste sveukupno bila opasnija, ali se čini kao da je podela bodova sasvim realna i pravedna.

„Teška utakmica, znali smo šta nas čeka. Svaklo iskakanje i neka jurnjava je ravna samoubistvu. Pošto smo dovoljno pametni da to znamo, odigrali smo kako smo vežbali i kako smo se dogovorili na treningu. Čekali smo svoju šansu, znali smo da će doći do nje, a to je u brzoj tranziciji, pogotovo kad se oduzme lopta rivalu. Oni su najbolji u Evropi, kontrola lopte nije problem za njih, ali u takvoj situaciji morate da budete strašno disciplinovani pre svega u ideji kako da se branite. Da pokažete požrtvovanost i date sve od sebe i da se ne bojite. Oni su dominantna ekipa protiv svakog, ako gledate posed lopte“, rekao je Piksi.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolju šansu na meču imao je Luka Jović, koji je izbegao ofsajd, ali je promašio gol za nekoliko centimetara.

„Nisam mogao sa klupe da primetim (da li je ofsajd ili ne). Kada sam se okrenuo ka četvrtom sudiji i pitao ga on mi je rekao da nije ofsajd. To je zicer, penal bez golmana, ali Bože moj. Fudbal je igra grešaka, biće možda drugi put bolje. Bitno da je on ušao u šansu. Živković je ušao sa desne strane, odigrao majstorski, to je kao u šahu kad matirate protivnika.“

Falili su igrači poptu Mitrovića, Sergeja i Vlahovića, ali su se istakli neki drugi poput Birmančevića.

„Nikako ga neću izbaciti (Birmančević). Nisam lud. Što bih ga izbacivao? Kad nosite dres svoje zemlje, nebitno da li ćete igrati dobro ili ne, morate date sve od sebe. Tako se pokazuje patriotizam, lojalnost prema dresu, tako se ceni i voli himna koja se sluša i meni je srce puno ne zbog rezultata, nego kad vidim momke koji su toliko želeli i dali sve od sebe, to je satisfakcija za trenera, bez obzira na rezultat. Pristup koji sve može da raduje. Fenomenalna podrška svih ljud na Marakani večeras, možda su dočekali meč sa strepnjom, ali su momci dali sve što sam tražio i očekivao.“

Fudbaleri su ispunili njegova očekivanja.

„Pre utakmice sam rekao da želim da vidim Srbiju koja se ne boji bez obzira na ime protivnika“, završio je Piksi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare