Foto: EPA-EFE/Andy Buchanan / POOL

Svašta smo navikli da vidimo u fudbalu, ali i da čujemo na televiziji, ipak, ovakvu priču još nismo. I dok je mnoge nasmejala, Vidi sigurno nije bilo do smejanja.

Sve se dogodilo novembra 2021. godine pre početka meča između Bešiktaša i Ajaksa koji je turski tim na kraju izgubio sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ

Vida je tada bio kapiten Bešiktaša, a krenuo je da razmeni zastavice sa Dušanom Tadićem, kapiten Srbije i Ajaksa, kada je usledila replika komentatora koja je postala jedna od najpoznatijih u istoriji televizije.

U trenutku kada je kamerman u krupnom kadru prikazao vidu komentator Siril de Vos je odlučio da pokaže svima koliko je duhovit.

„Vida inače ne sme da igra u ovom terminu jer je previše ružan, a sada deca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao da plati i traži posebnu dozvolu da Vida igra“, izjavio je tada De Vos.

Vida je odlučio da mu je previše tih komentara, koje ionako sluša od protivničkih navijača, pa je odlučio da tuži komentatora i da traži odštetu od 5.000 evra.

Holanđanin se onda na sudu pozivao na slobodu izražavanja i tvrdio da nije žeo da ponizi fudbalera.

I onda epilog koji niko nije mogao da očekuje. Sud odlučujue da komentator nije kriv jer – su izgovore reči bile smešne.

„Gledaocima je jasno da je komentator spornu rečenicu izrekao s namerom da bude smešna. Ona to nije, nego je neprimerena i neukusna, ali ipak je samo šala“, stajalo je u presudi.

Ipak, pozadina slučaja je tek onda rasvetljena. Komentator je želeo da se osveti Vidi. De Vos je 7. decembra 2011. godine prenosio meč između Dinama iz Zagreba i Liona koji je francuski tim dobio sa 7:1, a ostaće upamćeno kada je Vida namignuo Bafatembiju Gomisu.

Taj rezultat je koštao Ajaks prolaska dalje, pa su „kopljanici“ morali da se presele u Ligu Evrope.

Zbog tog je Vida postao omražen u Holandiji i zovu ga „Hrvat koji namiguje“.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar