Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Srpski golman Đorđe Petrović postaće novi fudbaler Čelsija, objavljeno je u ponedeljak uveče, a sada su poznati i neki od detalja dogovora.

Momak koji je postao poznat po tome što je odbranio penal i četiri šuta za 25 sekundi prošle godine noseći dres Nju Ingland Revolušna protiv Hjuston Dinama, sada ide u jedan od najjačih klubova iz „liga petice“.

PROČITAJTE JOŠ:

Istina je da Čelsi nije ni senka tima koji je pre dve i po godine postao prvak Evrope, ali je činjenica i da će njegova uprava gledati da popravi šta se može popraviti.

Tako će zaista dugačkim ugovorom od sedam godina Petrović biti neko na koga Čelsi računa makar kao jednu od opcija pošto je Kepa Arizabalaga otišao na pozajmicu u Real Madrid.

Kako piše Fabricio Romano, poznati fudbalski novinar specijalizovan za transfere, Petrović će u sredu potpisati novi ugovor i Nju Ingland će na ime obeštećenja dobiti 17,5 miliona dolara, plus 2,2 miliona bonusa u transferu vrednom skoro 20 miliona.

Romano to piše pod oznakom „ekskluzivno“ da je to završen posao što znači da će Petrović biti igrač Čelsija do 2030. godine.

Da sve bude još zanimljivije, Srbin će postaviti novi rekord MLS lige za jedan transfer u neki klub iz te lige, bar kada je reč o golmanskoj poziciji.

Srpski čuvar mreže će se boriti za mesto u stratnih 11 sa Robertom Sančezom. Inače, od srpskih fudbalera, jedan od onih koji su dobili ugovor na sedam godina bio je Dušan Tadić u Ajaksu, pre nego što je otišao da igra u Tursku. Petrović je pre selidbe u Ameriku branio za Čukarički i IMT.

BONUS VIDEO: Nestvarni Mesi majstorijom sa 25 metara vodio Majami do velikog finala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar