Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Danske u Kopenhagenu u drugom kolu Lige nacija. Danci su u prvom kolu pobedili Švajcarsku sa 2:0, dok je Srbija odigrala nerešeno sa evropskim prvakom Španijom (0:0) u Beogradu.

Interesantno je da Danska i danas igra bez selektora Mortena Veghorsta, koji zbog problema sa stresom nije na klupi. U njegovom odsustvu, ekipu će sa klupe predvoditi njegov pomoćnik za prekide, Lars Knutsen.

Inače Veghorst je nedavno izabran za selektora.

PROČITAJTE JOŠ

Danska se ove godine rastala sa dosadašnjim selektorom Kasperom Hjulmandom.

Ipak, od početka je bilo najavljeno da je Veghorst samo prelazno rešenje i da će reprezentaciju voditi kroz Ligu nacija, odnosno do kraja 2024. goddine, a da će od naredne godine Danska imati novo, dugoročnije rešenje.

Međutim, zbog velikog stresa Morten Veghorst se privremeno povukao sa mesta selektora reprezentacije, a Danska će ranije od planiranog tražiti novo rešenje-

Veghorst se ranije borio sa Gilan-Bareovim sindromom, a iako je pobedio ovu autoimunu bolest, iz saveza su istakli da podržavaju njegovu odluku da prizna da trenutno nije u stanju da vodi nacionalni tim.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare