Brendan Rodžers
Foto: EPA-EFE/LYNNE CAMERON EDITORIAL

Trener fudbalera Lestera Brendan Rodžers potvrdio je da je imao koronavirus u martu, nedugo pošto je sezona u Premijer ligi prekinuta zbog pandemije.

Rodžers je drugi trener u Premijer ligi koji je imao novi virus, pošto je i Mikel Arteta bio zaražen.

Rodžers je za radio Bi-Bi-Si (BBC) rekao da je i njegova supruga bila zaražena, ali da su se oboje oporavili.

„Supruga i ja smo dobili virus kada je prekinuta sezona. Nedelju dana kasnije sam se mučio, izgubio sam čulo mirisa i ukusa. Nisam imao snage, kao ni supruga. Testirali su nas i utvrđeno je da smo zaraženi. Jedva sam hodao. To me je podsetilo na uspon na Kilimandžaro, što se više penješ, teže ti je da dišeš“, rekao je Rodžers.

PROČITAJTE JOŠ

Rodžers se u humanitarne svrhe 2011. godine popeo na Kilimandžaro, nekoliko nedelja pošto se sa Svonsijem plasirao u Premijer ligu. On je bio jedan od 17 članova koji su predstavljali Fudbalsku ligu.

„Kada sam prvi put, nakon što sam se razboleo, pokušao da trčim, bilo mi je teško da istrčim 10 metara. Nisam imao apetit, a čudan je osećaj jesti hranu a da ne možete da osetite kakvog je ukusa i mirisa. Zbog toga cenim kada sam zdrav i spreman“, rekao je on.

„Dobro je imati kontakt i biti blizu igrača. U poslednjih nekoliko dana smo morali da se podelimo u grupe po 12, što nije uobičajeno, ali oni su se lepo prilagodili. Promenio se ritam treninga, ali zaista sam zadovoljan njihovom fizičkom spremom, kao da nisu ni pauzirali“, rekao je Rodžers.

Brojni fudbaleri izrazili su zabrinutost zbog povratka na teren, ali je Rodžers rekao da se nijedan njegov igrač nije požalio.

„Osećam se bezbedno, a mi u fudbalu imamo sreću što nas testiraju dva puta nedeljno. Jedna od ključnih stvari je što smo na otvorenom. Kada odemo na stadione, nećemo biti u istim svlačionicama. Bićemo u četiri ili pet različitih prostorija i to je primer prilagođavanja“, dodao je on.

Upitan o ciljevima u nastavku sezone, Rodžers je rekao da bi „ispunjenje sna plasmanom u Ligu šampiona bilo neverovatno“.

„Mi smo na tri četvrtine puta i nema razloga da ne završimo posao. To bi bilo tek drugi put u klupskoj istoriji i taj san želimo da ostvarimo. Ako možemo da uradimo nešto u FA kupu i to bi bilo spektakularno“, naveo je Rodžers.

Premijer liga bi mogla da se nastavi 17. juna, a Lester je treći na tabeli, devet kola pre kraja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar