Foto: Reuters/Lee Smith/Guliver

Premijer liga će konačno krenuti 17. juna i to utakmicama između Aston Vile i Šefild junajteda, odnosno Mančester sitija i Arsenala, preneo je BBC.

Reč je o zaostalaim susretima koji usled pandemije koronavirusa nisu stigli da se odigraju pre zvaničnog prekida sezone.

Potom će takmičenje biti nastavljeno za vikend od 19-21. juna utakmicama 30. kola.

PROČITAJTE JOŠ:

Klubovi i dalje raspravljaju o svim bitnim temama, ali izvori tvrde da je postignut dogovor u principu. Ostalo je da se odigra još 92 utakmice.

Premijer liga je prekinuta 13. marta i na dan nastavka, biće tačno 100 dana otkako je odigran poslednji meč uoči prekida, kada je Lester pobedio Aston Vilu sa 4:0.

Utakmice će se igrati bez prisustva publike, a u sredu je doneta odluka da klubovima bude dozvoljeno da organizuju treninge na kojima će biti dozvoljen kontakt između igrača.

Tokom testiranja fudbalera Premijer lige od 2.752 uzorka, 12 ih je bilo pozitivno.

Odlučeno je da igrači i stručno osoblje budu testirani dva puta nedeljno, s tim što će kapacitet testova u klubu biti između 50 i 60 osoba za četvrtu rundu testiranja. Svako ko bude bio pozitivan, moraće da provede sedam dana u samoizolaciji.

Plan za treću fazu takozvanog „Projekta restart“ uključuje i dozvolu za normalan način treniranja uoči takmičarskih utakmica.

Liverpul je trenutno na čelu tabele sa 82 boda, ima 25 više od drugoplasiranog Mančester sitija. Ukoliko Liverpul slavi u narednoj utakmici, a „građani“ izgube od Arsenala, titula će posle 30 godina završiti na „Enfildu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare