FK Crvena Zvezda v FK Bodo/Glimt Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Crvene zvezde ispunili su jedan od glavnih ciljeva ove sezone - ušli su u Ligu šampiona, pošto je Bodo Glimt sa 2:0 srušen na Marakani.

U prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona bilo je 2:1 za norveški tim, ali je Zvezda pronašla odgovor i slavila na domaćem terenu sa 2:0 te prošla u elitnom takmičenje.

Osnovni finansijski prihod za prolaz u elitno društvo povećan je u odnosu na prošlu sezonu na 18,62 miliona evra, dok igranje u Ligi Evrope staje na 4.310.000.

PROČITAJTE JOŠ:

Tu je i krupna razlika u bonus stavkama na osnovu desetogodišnjeg učinka i TV prava. Takođe, Zvezda će zaraditi i od cene ulaznica, koje će sigurno biti drugačije u odnosu na situaciju da je srpski šampion završio u Ligi Evrope.

Dakle, fiksna razlika između dva evropska takmičenja iznosi nešto više od 14 miliona evra, ali če sa svim pratećim stavkama biti mnogo više, projekcije su čak oko 25 miliona evra, te su zato u Ljutice Bogdana imali dodatne motive protiv norveškog kluba.

Tu je i velika mogućnost dodatne zarade kroz rezultate u utakmicama od septembra do januara u LŠ.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda će odigrati minimum osam utakmica u novom formatu Lige šampiona, po četiri kod kuće i u gostima, a za trijumf se dobija 2,1 milion, dok remi vredi 700.000 evra.

Prošle sezone je pobeda vredela više, 2,7 miliona, ali od ove sezone su tu garantovana minimum dva meča više.

Ako Zvezda bude među osam najboljih na tabeli posle prve faze, dobiće još dva miliona evra, a ukoliko bude zauzela neko od 9. do 16. mesta imaće u kasi dodatnih milion evra.

Ekipe u plej-of rundi imaju još milion evra, u osmini finala se dobija 11.000.000, dok je za četvrtfinale rezervisano 12,5 miliona evra.

Polufinale vredi 15 miliona, vicešampion dobiće 18,5 miliona, dok će šampion dobiti nagradu od 25 miliona evra.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar