Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno sa TSC-om u meču osmog kola Superlige Srbije 1:1 na stadionu "Rajko Mitić".

Crveno-beli su se opet mučili tokom većeg dela meča, TSC je izašao sa jasnom idejom šta bi trebalo da radi, pa je tim planom stvorio dve veoma opasne šanse da napravi iznenađenje na Marakani.

PROČITAJTE JOŠ:

I uspeo je u tome iz trećeg pokušaja, odnosno treće opasne šanse, jer je u nadoknadi „oteo“ dva boda crveno-belima i izazvao jake zvižduke „delija“ na račun fudbalera svog kluba. Zvezda je držala loptu, napadala, ali je na kraju platila ceh loše odbrane u vreme kad joj ni napad ne funkcioniše kao „singerica“.

Dala je gol u 84. minutu, morao je Aleksandar Katai da „vadi kestenje“ iz vatre kao rezervista i džoker Baraka Bahara, ali je Ifet Đakovac bio džoker u timu Žarka Lazetića, pa Zvezda sve više zaostaje za večitim rivalom Partizanom na tabeli Superlige.

Meč je u najavi obećavao jer su se sastala dva tima koja predstavljaju Srbiju u Evropi. Tačno je da ni Zvezda, ni TSC ne briljiraju, ali su uspeli da i tamo uzmu poneki bod.

TSC je pokazao zube i davao golove Vest Hemu, Olimpijakosu i Frajburgu pa se ništa manje nije očekivalo ni u meču na Marakani.

Zvezda je od starta meča uzela i „privatizovala“ loptu, pa je delovalo da će TSC probati da preti iz kontri, dok su crveno-beli pokušavali da nađu rupu do gola Nikole Simića, obigravajući oko šesnaesterca kao osice.

Ni jednima, ni drugima u prvih 45 minuta plan nije išao idealno, mada je In Bom Hvang prvi „pripucao“ sa distance i poslao u trećem minutu nezgodnu „žabicu“ ka golu TSC-a.

Foto: STARSPORT

TSC se u prvih petnaestak minuta uglavnom branio, Zvezda je pokušavala da pritisne zadnju liniju protivnika i što ranije oduzme loptu kako bi sprečila kontre ili opasnost po Omrija Glazera.

Marko Stamenić se posle 20 minuta ljutio na saigrače što ga nisu ispratili u kaznenom prostoru jer je glavom poslao povratnu loptu u sredinu, a samo dva minuta kasnije videli smo i jednu ružnu scenu.

Josip Ćalušić je kod slobodnog udraca za TSC nogom udario Kostu Nedeljkovića u glavu. Igrač Zvezde se sručio na travu, odmah je pritrčala lekarska ekipa i zavila mu povređeno mesto, a na terenu se posle 24. minuta našao Lazar Nikolić.

Tek što je ušao na teren, sa njegove strane je došao Aleksandar Ćirković koji je poslao veoma dobar centaršut ka drugoj stativi, gde je Saša Jovanović šutirao iz prve i malo mu je falilo da savlada Glazera u 28. minutu.

Foto: Starsport

Lopta je krenula kroz noge Izraelca, ali ih je skupio tek toliko da ona ode u strau, umesto u mrežu. Četiri minuta kasnije na drugoj strani je Vladimir Lučić ispratio kontru u kojoj mu je odličnu loptu poslao Osman Bukari.

Lučić je šutirao sa desetak metara i bio je sam, ali nije iskontrolisao loptu i propala je veoma dobra šansa za Zvezdu da povede. Do kraja poluvremena većih šansi nije bilo, a sudija Milan Mitić je u 35. minutu razmatrao sa kolegama da li da svira penal za Zvezdu posle starta nad Piterom Olanjinkom.

Do penala nije došlo, a ni do vođstva ijedne od ekipa posle prvih 45 minuta. Već u prvih sedam minuta bilo je nekoliko zanimljivijih detalja nego u većem delu prvog poluvremena.

Mirko Ivanić se aktivirao i između ostalog iznudio korner iz kog je Hvang gađao Milana Rodića u petercu, gde su bili i Mateja Đorđević i Simić.

Foto: STARSPORT

Đorđević je zasmetao svom golmanu, koji je tražio faul od Rodića, sudija to nije svirao, a lopta je sela na nogu Olanjinki koji ju je lansirao preko prečke.

Samo dva minuta kasnije i Ivanić se iz slične udaljenosti našao u prilici kada je Stamenić poslao loptu sa desnog krila, a crnogorski internacionalac je gađao neprecizno.

Hvang je potom šutirao sa distance dvaput, a TSC je iz kontre na isteku sata igre imao drugu opasnu šansu i opet se u njoj našao Saša Jovanović.

Prihvatio je u kontri loptu sa leve strane i pogodio spoljni deo mreže gola Glazera. Bahar je ubrzo izvršio tri izmene i osvežio napad, pa su ušli Žan-Filip Kraso, Šerif Endiaje i Jovan Mijatović.

Foto: STARSPORT

Nije se dugo čekalo da uđe i Aleksandar Katai umesto Mirka Ivanića, šansi je bilo, pa je Simić branio udarce Hvanga i Lučića, ali se rezultat nije menjao.

Ostalo je 0:0 i u 79. minutu kada je Katai skoro iz mrtvog ugla pogodio bliži ugao, a Simić odlično odbio loptu.

Zvezda je na gol čekala do 84. minuta, a taličan joj je bio upravo Katai. Centaršut je stigao do Mijatovića koji je šutirao, golman je odbranio, a lopta se od stative odbila na glavu Srbobranca.

Uspeo je Katai da pogodi nekako i dovede svoj tim u vođstvo u samoj završnici meča, ali je onda odbrana još jednom zakazala u 91. minutu.

Uroš Milovanović je glavom odigrao za Ifeta Đakovca, ovaj je povukao loptu pored Rodića i pored Nasera Đige savladao Glazera za konačnih 1:1.

Zvezda sada ima 28 bodova posle 12 odigranih utakmica, ovo joj je bio prvi remi u Superligi i sada Partizan ima šest bodova više od kluba iz Ljutice Bogdana sa istim brojem mečeva. TSC je treći sa 23 boda.

Standings provided by Sofascore

Crvena zvezda – TSC 1:1 (0:0)

(Katai 84 – Đakovac 90+1)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd; Glavni sudija: Milan Mitić; Pomoćnici: Grujić, Milićević, Živković.

Crvena zvezda: Glazer – Dragović, Điga, Rodić, Nedeljković (od 25. Nikolić), Lučić, Stamenić (od 67. Kraso), Hvang, Ivanić, Bukari (od 67. Mijatović), Olanjinka (od 67. Endiaje); Trener: Barak Bahar.

TSC: Simić – Vlalukin, Đorđević, Ćalušić, Antonić, Petrović, Radin, Kuveljić, Stanić (od 67. Vulić), Ćirković, Jovanović; Trener: Žarko Lazetić.

Crvena zvezda - TSC 1:1 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar