Foto: Starsport / Vatroslav Jarni

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Soči u prvom od tri pripremna meča na turniru u Sankt Peterburgu sa 2:0.

Zvezda je pitanje pobednika rešila u prvom poluvremenu kada su golove davali Šerif Endiaje i Lazar Jovanović, sin proslavljenog fudbalskog asa Milana Jovanovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Pogodak bi mogao da mu znači utoliko više što je pao na debiju po dolasku u novi klub. Posbno u prvom delu igre Vladan Milojević je mogao videti da se neke od novajlija dobro snalaze u napadu, ali i da će biti mesta za popravke u odbrani.

Razlog za zadovoljstvo može da mu bude to što je Endiaje golgeterski nastavio tamo gde je stao prošle sezone, kao i to što se neki od mlađih igrača, koji su dobili šansu, nisu uplašili.

Endiaje je imao jednu od prvih prilika u četvrtom minutu, kada je šutirao iskosa i odbranio mu je golman Sočija Aleksandar Degtev nogom, posle čega je izblokiran šut Jovana Šljivića. Istakao se golman Degtev i u šestom minutu kada se lopta izodbijala u gužvi posle kornera.

Ivan Guteša je na golu Zvezde nakon toga dobro istrčao i presekao loptu koju je nešto lošije primirio jedan od igrača Sočija, dok je iz slobodnog udarca Artjoma Makarčuka, izbio loptu u korner u 18. minutu.

Foto: Starsport / Vatroslav Jarni

Guteša u 25. minutu ipak ne bi mogao da uradi ništa, da je Martin Kramarić pogodio metu sa dvadesetak metara.

Gađao je nakon što je Stefan Leković malo kasnio da uđe u blok, pa je Zvezda u toj situaciji imala sreće, jer je lopta prohujala tik pored stative.

Samo minut kasnije Aleksandar Katai je pucao direktno iz slobodnog udarca visoko preko gola.

Zvezda je povela u 38. minutu kada je Dalsio poslao perfektan pas kroz sredinu i njime ostavio Šerifa samog ispred nemoćnog golmana Sočija koga je obišao i plasirao loptu u mrežu za 1:0.

Foto: Starsport / Vatroslav Jarni

Četiri minuta kasnije Jovanović je šutirao sa desne strane i odbranio mu je čuvar mreže Sočija, ali u 43. minutu nije mogao da uradi ništa više, jer je Lazar ostao sam pred praznom mrežom.

Tada je Luka Ilić iz sredine otvorio prostor na levoj strani za Šljivića, ovaj je driblao ka sredini i šutirao u dalji ugao.

Loptu je Degtev odbranio i izbio na nogu Jovanoviću koji se ubacio iz drugog plana i nije bio u ofsajdu, pa je povisio pred poluvreme prednost Zvezde na 2:0 i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Foto: Starsport / Vatroslav Jarni

Drugi deo igre nije počeo kao što se završio prvi. Knežević je probao da šutira u 58. minutu sa distance posle neuspelog prodora Ebenizera Anana i njegove povratne lopte.

Guteša je odbranio i šut Levina u 60. minutu, a do kraja je Martin Kramarić još jedanput preznojio i njega, ali i njegove saigrače iz odbrane.

Zvezda ipak do kraja nije poklekla, pošto je ritam u završnici malo pao, pa ni jedni, ni drugi nisu bili bogzna kako opasni, mada je Soči nešto više pokušavao da napadne.

Crveno-bele u ponedeljak 8. jula čeka meč protiv domaćina turnira Zenita od 18.30, a zatim 12. jula i protiv Taljaresa od 17 časova.

Crvena zvezda – Soči 2:0 (2:0)

(Endiaje 38, Jovanović 43)

Crvena zvezda: Guteša – Mimović, Leković, Điga, Rodić, Jovanović, Ilić, Dalsio, Katai, Šljivić, Endiaje; Trener: Vladan Milojević.

Soči: Degtev, Makarčuk, Magal, Suslov, Alves, Savedra, Levin, Kravcov, Kramarić, Safronov, Guarirapa; Trener: Robert Moreno.

BONUS VIDEO: Navijači i atmosfera pred meč Francuska – Belgija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar