Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnik iz Surdulice u meču 14. kola Superlige Srbije na svom terenu sa 3:1.

Zvezda jeste pobedila, ali je opet pokazala i neke slabosti koje joj ne trebaju pred meč sa Lajpcigom u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Radnik jeste izgubio, ali je njegov fudbaler Nemanja Tomašević postigao najlepši pogodak na utakmici i kaznio je veliku „rupu“ između sredine terena i zadnje linije Zvezdine odbrane, pa je „bombom“ sa tridesetak metara od stative zatresao mrežu Omrija Glazera.

Žan-Filip Kraso je bio raspoložen kao starter, Jovan Mijatović i Uroš Spajić su se upisali u strelce za Zvezdu, pred kraj je to uradio i Gelor Kanga, a Barak Bahar je protiv „fenjeraša“ bio prinuđen da u poslednjih petnaestak minuta pojačava vezni red da bi sprečio veća i neprijatna iznenađenja.

Prvo poluvreme obeležila je očekivana terenska inicijativa ekipe Baraka Bahara. Radnik kao da nije želeo da mu se ponovi nešto što se desilo prošle sezone kad je poražen od Zvezde sa 6:0.

Zato su igrači Zorana Ljubinkovića od starta bili zatvoreniji i trudili su se da se brane, dok je Barak Bahar nastavio da traži postavu koja će doneti tečniju i bolju igru.

Foto: STARSPORT

Od starta je pustio na teren i trojicu napadača, pa je Žan-Filip Kraso rano počeo da „veze“ po travnjaku Marakane, da dribla i proigrava saigrače, Jovan Mijatović je dao prvi gol, a Šerif Endiaje – ništa od navedenog.

Već u sedmom minutu je Mijatović bio u prvoj većoj šansi, jednoj iz reda onih koje ne smeju da se promašuju protiv iole jačih protivnika.

Sjajna kombinacija Krasoa i Kangve izbacila je odbranu Radnika iz ravnoteže, Kangva je centrirao Mijatoviću i mladić je iz šenaesterca gađao visoko i neprecizno.

Golman Radnika Stefan Ranđelović je samo dva minuta kasnije skinuo sasvim dobar udarac Krasoa, vidno raspoloženog od starta.

Foto: STARSPORT

Endiaje je u 11. minutu iz prekida mogao da pogodi metu glavom i nije bio dovoljno precizan iz peterca, dok je jedini pokušaj Radnika u prvom poluvremenu, bio šut Filipa Jovića iz 16. minuta na centaršut Vuka Mitoševića.

Tri minuta kasnije Mijatović će da iskoristi prvu od tri šanse u tom periodu meča i da postigne pogodak za 1:0.

Najpre je presekao loptu Ranđelovića, ali kao da je nije očekivao i nije se snašao, pa se spetljao. Međutim, kada mu je Mirko Ivanić u 19. minutu preko glave prebacio loptu na prvu sa desetak metara, Mijatović je pogodio za 1:0.

Zvezda je do kraja poluvremena imala još nekoliko šansi, a Endiaje je propustio jednu u 24. minutu jer je odličnu loptu Nedeljkovića olako prokockao.

Foto: STARSPORT

Mijatović je u 40. minutu posle kornera gađao glavom u Ranđelovića, dok je Endiaje pre isteka 45. minuta propustio još jednu šansu jer mu se lopta odbila od trupa u gol aut.

Zato je na poluvremenu ostao u svlačionici, baš kao i indisponirani Stefan Mitrović koga je zamenio Milan Rodić.

Sedam minuta se igralo u drugom delu kada je Radnik preko Mitoševića i Oreščanina začas stvorio svoju najzreliju šansu.

Oreščanin je glavom iskosa sa leve strane posle slobodnog udarca gađao i poslao loptu preko gola. To je kažnjeno samo dva minuta kasnije kada je Uroš Spajić dao gol za 2:0.

Asistirao mu je Kangva mada se činilo da su se on i Kanga spetljali u kombinaciji iz slobodnog udarca.

Bahar je potom izveo Ivanića iz igre da bi ga pričuvao za Lajpcig, a izašao je i Jovan Mijatović, pa su njih dvojica ustupili svoja mesta Osmanu Bukariju i Vladimiru Lučiću.

Radnik je iskoristio smušenost odbrane Zvezde u 70. minutu kada je Mitošević poslao loptu Nemanji Tomaševiću, a ovaj je evrogolom sa 25, 30 metara pogodio od stative za 2:1.

Bahar je nakon toga uveo In Bom Hvanga umesto Krasoa kako bi pojačao defanzivu u veznom redu, a Kosta Nedeljković je u 81. minutu gađao u dalji ugao i Ranđelović mu je odbranio.

Samo pet minuta kasnije su Bukari i Olanjinka bili u skoro idealnoj šansi i Bukari je promašio loptu, a Olanjinka gol. Nije se dugo čekalo ni na dobar pas Milana Rodića za Vladimira Lučića i faul Srđana Kočića.

Danilo Nikolić je dunuo u pištaljku pred nadoknadu, Kanga je preuzeo odgovornost i u prvom minutu iza 90. minuta otklonio sve dileme o pobedniku. Nisu želeli crveno-beli da im se ponovi epilog iz prošle utakmice kada su primili gol za remi u dodatnih nekoliko minuta i Kanga je imao mnogo sreće da to spreči.

Stao je da šutira penal i Ranđelović mu je odbranio. Međutim, lopta se čudno odbila, dobila efe koji ju je vodio ka mreži i tamo je i završila za konačnih 3:1. Zvezda sada ima 31 bod na tabeli Superlige, dok njen večiti rival Partizan na prvom mestu ima 34 boda i utakmicu manje.

Crvena zvezda – Radnik Surdulica 3:1 (1:0)

(Mijatović 19, Spajić 54, Kanga 90 p – Tomašević 70)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd; Glavni sudija: Danilo Nikolić; Pomoćnici: Harmat, Radić, Trifković.

Crvena zvezda: Glazer – Spajić, Điga, Nedeljković, Mitrović (od 46. Rodić), Kanga, Kangva, Ivanić (od 60. Bukari), Kraso (od 76. Hvang), Mijatović (od 60. Lučić), Endiaje (od 46. Olanjinka); Trener: Barak Bahar.

Radnik: Ranđelović – Abubakar, Vranjanin, Oršečnanin, Jović (od 79. Čumić), Mitošević (od 87. Milić), Hajdarević, Gašić (od 62. Bogdanović), Kočić, Tomašević (od 78. Martinkevič), Duronjić (od 79. Kadijević); Trener: Zoran Ljubinković.

Crvena zvezda - Radnik 3:1 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar