Euro 2024 Austrija vs Holandija Foto:EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Sada je vreme za ono pravo, za nokaut fazu Evropskog prvenstva i mečeve zbog kojih su navijači mesecima ranije kupovali karte, a sada danima ranije rezervisali mesto u restoranima i barovima.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Nema kafana i kafića, jer Srbi nisu uspeli da dođu do osmine finala. Umesto toga je prošla Slovenija koja se nada čudu protiv Portugala.

PROČITAJTE JOŠ:

Kristijano Ronaldo i saigrači su zaigrali u mešovitoj postavi u poslednjem kolu i tako omogućili Gruziji da napravi čudo i da na debitantskom nastupu na EP stigne u nokaut fazu.

Igraju Gruzini na krilima Kviče Kvarackelije i trenutno najboljeg strelca turnira Georgesa Mikautadzea sa tri pogotka. Uspeli su da naprave podvig, ali ih sada čeka najteži mogući zadatak.

Čeka ih reprezentacija Španije koja je jedina upisala sve tri pobede u grupnoj fazi, tim koji je godinama brižljivo i sistematski uzgajan. Do te mere da ovi igrači, iako jesu relativno mladi, igraju već gotovo deceniju zajedno.

Euro 2024 Albanija vs Španija Foto:EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

To je dovelo do toga mnogi „crvenu furiju“ vide kao prvog favorita za osvajanje trofeja posle grupne faze.

Neće biti Špancima nimalo lako, jer bismo već u četvrtfinalu mogli da vidimo njihov okršaj sa Nemačkom, domaćinom i najuspešnijoj zemlji u istoriji Starog kontinenta sa tri titule i još tri finala. Ovo bi potencijalno moglo da bude finale pre finala.

Biće zanimljivo i u komšijskom okršaju Francuske i Belgije koji će odlučiti ko će igrati protiv Portugala, ili Slovenije ako priredi senzaciju.

I to je ona paklena strana žreba, a sa druge strane potpuno drugačija situacija. Nijedna ekipa nije bila dovoljno ubedljiva u grupnoj fazi, pa mnogi već vide Austriju kao najprijatnije iznenađenje i potencijalnog finalistu.

Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Austriju koja igra bez Davida Alabe, prve zvezde, i Austrija koja će imati neugodan, ali ne i nerešiv zadatak protiv Turske. Kasnije se ukršta sa parom Rumunija i Holandija, i to ne bi trebalo da bude nerešiva enigma.

U gornjem delu te polovine bi potencijalno mogli da vidimo već u četvrtfinalu reprizu finala sa prošlog prvenstva Evrope.

Da bi se to i ostvarilo neophodno je da Italija savlada Švajcarsku, te da neubedljiva Engleska sruši Slovačku. Englezi ne izgledaju ubedljivo, jer su jedva prebrodili najgoru grupu na velikim takmičenjima još od 1990. godine, grupu u kojoj su jedino oni uspeli da upišu jednu pobedu. I to protiv – Srbije.

Euro 2024 Francuska vs Poljska Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Mnogo je ekipa koje nisu bile svesne situacije u kojoj se nalaze, Francuzi nisu dali sve od sebe da savladaju Poljsku u poslednjem kolu, pa su tako zapali u goru polovinu. I Danska je mogla da izbegne ovu polovinu samo da je dobila žuti karton viška, a upravo to je uradio Milivoje Novaković i poslao Slovence na Portugalce, a ne Nemce.

Sada se očekuje bljesak velikih zvezdi turnira, utisak je da su prilično pospano i tiho prošli kroz grupnu fazu. Do sada nema imena koje je obeležilo turnir i to bi moglo da počne da se menja već od osmine finala.

Sve je spremno za spektakl i da posle pauze opet uživamo u fudbalu.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Srpski navijači okružili policiju u Minhenu posle tuče

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar