Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Brentford bolji od Čelsija.

Fudbaleri Čelsija poraženi su na svom terenu od Brentforda 2:0 u desetom kolu Premijer lige.

Pročitajte još

Ovo je treća uzastopna pobeda Brentforda na „Stamford Bridžu“.

Imala je domaća ekipa inicijativu tokom većeg dela utakmice, ali uzalud. Čelsi je promašio veliki broj prilika. Najpre je Noni Madueke bio u šansi u 11. minutu, kada je udarcem iz šesnaesterca zatresao prečku.

Potom je priliku za gol imao i bek Mark Kukurelja osam minuta kasnije. Primio je obećavajući centaršut i iz vrlo dobre pozicije preslabo šutirao, te je golman gostiju Mark Fleken. Brentford nije imao velikih prilika u prvom delu.

Međutim, gosti su u drugom poluvremenu zaigrali znatno bolje. Već u 52. minutu je Joan Visa ozbiljno zapretio, ali je njegov šut odbranio Robert Sančez. U 58. minutu, Brentford je šokirao domaću publiku. Brajan Mbeumo je uputio fantastičan centaršut, a na pravom mestu se našao Ejtan Pinok i zatresao je mrežu glavom.

Nastavak utakmice protekao je u jalovoj terenskoj inicijativi Čelsija. Domaći nisu bili tako opasni kao u prvom delu. Brentford je imao dve velike prilike u 92. minutu da duplira prednost, ali  Jegor Jarmoljuk i Mbeumo nisu bili precizni tada, ali je Mbeumo pogodio u 96. kada je Brentford istrčao kontru na prazan gol, nakon što se Sančez našao u protivničkom kaznenom prostoru prilikom kornera za Čelsi.

Sezona sa Čelsi nije počela po planu, s obzirom na sav uloženi novac u ekipu u prethodnom periodu. Londonski tim trenutno se nalazi na 11. mestu u Premijer ligi sa 12 bodova. Brentford je jedno mesto ispred sa bodom više.

PREMIJER LIGA, 10. kolo

Petak

Kristal palas – Totenhem 1:2 (0:0)

(Aju 90+4 – Vord 53. autogol, Son 66)

Subota

Čelsi – Brentford 0:2 (0:0)

(Pinok 58, Mbeumo 90+6)

16.00 Arsenal – Šefild junajted

16.00 Bornmut – Barnli

18.30 Vulverhempton – Njukasl

Nedelja

14.00 Vest Hem – Everton

15.00 Aston Vila – Luton

15.00 Brajton – Fulam

15.00 Liverpul – Notingem Forest

16.30 Mančester junajted – Mančester siti

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar