Foto: Printscreen Youtube / Superliga Srbije

Trener Mladosti GAT Nenad Lalatović imao je burnu konferenciju posle utakmice sa Radničkim iz Niša.

On je posle pobede svog tima (1:0) golom Saše Markovića iz 82. minuta, pričao malo o utakmici, malo više o Draganu Šarcu, svom nekadašnjem pomoćniku u niškom klubu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zasluženo smo pobedili. Taktički smo odigrali perfektnu utakmicu. Potpuno sam izmenio postavku, jer sam znao da me Dragan Šarac odlično poznaje. Ja njega nisam poznavao kao šefa stručnog štaba, ali jesam kao mog dugogodišnjeg pomoćnika, kao brata, člana porodice. Za srce me je ujeo, ali ja i dalje njemu želim sve najbolje. Što želim sebi, želim i njemu, što želim mojoj ćerki, želim i njegovoj, ali smatram da nije smeo ovo da uradi, da je morao da ode sa mnom“, počeo je Lalatović.

Šarac to nije hteo da sluša, pa je u jednom trenutku ustao sa stolice i krenuo da napušta konferenciju.

„Idem, ti završi, pa ću da se vratim. Ne želim više da slušam kako pričaš o mojoj porodici“, kazao je Šarac. Lalatović je to dočekao i sugerisao da Šarac nije pravi trener.

„Zemljače, da si pravi trener, dao bi ostavku posle četiri poraza. Eto, ne može da istrpi kritiku“, rekao je Lalatović.

Nakon toga se prebacio na utakmicu i njen značaj za ekipu Mladosti koja se bori za opstanak u Superligi.

Navodi je kao najbitniju posle finala Kupa pre tri godine s Partizanom, kada je, vodeći Vojvodinu, podigao trofej.

„Velika pobeda za nas, ovo je moja doktorska utakmica. Sa desetkom sam položio ispit, na jednom preteškom gostovanju. Moji igrači su ostavili srce na terenu. Bio je ogroman pritisak na nama, da smo izgubili danas mi bismo ispali iz lige. Skroz sam promenio moj stil igre i vidi se da se igrači Radničkog nisu snašli, nisu nam šutnuli na gol. Trebalo je da pobedimo sa tri, četiri gola razlike. Ovo je doktorat Nenada Lalatovića. Posle finala kupa sa Vojvodinom ovo mi je bila najbitnija utakmica u karijeri. Jer ja bih ispao iz lige da sam izgubio. Trener sam koji dva puta zaredom sme da preuzme poslednjeg na tabeli, ne znam da li bi to neko smeo. Ponosan sam na sebe. Radnički mnogo volim, želim mu sve najbolje, duša me boli što nisam uspeo da sa njim uđem u plej-of i finale kupa. Igrali su sa mnom dobro, mnogo bolje nego što su danas igrali. Nismo imali sreće. Vama svima ovde želim sve što i sebi, vi ste moja porodica i mnogo vas volim“, kaže Lalatović.

Ističe da će uvek biti emotivan kada dolazi u Niš jer se tu oseća kao kod kuće, pored Novog Sada.

„Svakom Nišliji posvetio pažnju, slikao se sa svima, popričao. Smatram da sam dobar čovek, borim se na svoj način, nisam ovo zaslužio. Neki kojima sam pomagao, oni mene uvrede. Ujeo me za srce, raskidao mi srce, znam šta sam radio za tog čoveka, on mi nije trebao, radio mi je analizu utakmice, ali išao je po Nišu i pričao da on vodi treninge i utakmice, predstavljao se iza mojih leđa kao da je Murinjo. Tek sam posle to saznao, a sad se sve videlo na terenu“, zaključio je Lalatović.

Tek onda je svoj sud o meču dao i Šarac koji je rekao da je niški tim podbacio protiv Mladosti.

„Podbacili smo definitivno, nismo odigrali kao sam želeo i tražio od ekipe. Svu odgovornost snosim ja, hteo sam da igramo ofanzivno, nismo odradili kako sam želeo. Imali smo jednu šansu, kada je Škrbiću na gol-liniji zaustavio loptu protivnički igrač. Moramo da se konsolidujemo, da probamo u Surdulici da pružimo maksimum i ostvarimo pozitivan rezultat“, rekao je Šarac.

BONUS VIDEO: Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar