Pomalo deluje neverovatno, ali polufinalisti Srpske opena se susreću po prvi put.

U slučaju Aleksa Molčana i Andreja Rubljova to možda nije ni toliko čudno, ali deluje neverovatno da će Dušan Lajović i Miomir Kecmanović ove subote ne pre 15.30 odigrati prvi međusobni duel.

PROČITAJTE JOŠ

Poznato je da je tokom godina Lajović imao najbolje rezultate upravo na šljaci i tu se oseća najkomotnije. Uostalom, niko ne može da zaboravi kako je 2019. godine stigao do finala mastersa u Monte Karlu. Ove godine je stigao do tri četvrtfinala i jednog polufinala na šljaci, što dovoljno govori u kakvoj se formi nalazi pred meč. Ipak, odlučio je da breme favorita stavi na pleća mlađeg i bolje plasiranog Kecmanovića.

Poručio je da u poslednjih godinu dana trenutno 33. igrač sveta ima bolje rezultate na šljaci.

„Miša je u odličnoj formi, igrao je finale u Eštorilu, u zadnjih godinu dana je imao bolje rezultate. Nikada nismo igrali, to će nam biti prvi susret, on sada ima samopouzdanje. Ja sam spreman za polufinale i očekujem lep meč“, iskren je trenutno 70. igrač planete.

Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

Lajović je postao majstor te „živeti u trenutku“ ideologije i za sada to i te kako daje rezultate.

Uspeo je posle dva dana rovovske borbe da izbaci Filipa Krajinovića 6:2, 4:6, 6:4, onda je pao i Gregoar Barere sa 6:3, 6:0 i onda bez ikakve dileme pobeda karijere Lajovića. Srušio je Novaka Đokovića sa 6:4, 7:6(6) i to tako što je spasao tri set lopte i vezao pet poena zaredom.

Sve ovo je učinilo da sa mnogo samopouzdanja stigne do polufinala. Sa druge strane je Kecmanović stigao dotle sa, na kraju, jednim mečom više u odnosu na rivala. Bio je slobodan Kecmanović u prvoj rundi, ali je odigrao i dva meča u dublu sa Nikolom Ćaćićem. Osvrnuo se i na pohvale koje mu je udelio Lajović.

Foto: Starsrport/Serbia Open

„Ne znači mi Bog zna sta osim što sam brže završio meč protiv Lehečke, osim što sam se manje mučio. Sa Lajovićem sam trenirao dosta puta, znamo se već dugo. Njemu više odgovara šljaka, ali on i u zadnje vreme igra bolje. Kako sam počeo na šljaci i ja se čudim sebi, nadam se da ću moći da nastavim ovim tempom“, poručio je Kecmanović.

Zabrinuo je mnoge kada mu je dva puta ukazivana pomoć, ali deluje da je butina dobro i da neće predstavljati problem protiv Lajovića.

Uostalom, nije to bio slučaj protiv Jiržija Lehečke kog je srušio sa 7:5, 6:0 u četvrtfinalu i tako je vicešampion Eštorila u singlu i dublu izborio polufinale.

Biće zanimljivo videti za kakvu će se taktiku odlučiti dva igrača, pogotovo jer im u ovom trenutku igra na šljaci izgleda u nekoliko segmenata neobično slično.

BONUS VIDEO Lajović pobedio Đerea na turniru u Riju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar