Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Norveškoj od ekipe Bode Glimt sa 2:1, i u Beograd dolaze sa golom minusa, ali i nadom da mogu do Lige šampiona.

Sam početak utakmice doneo je nekoliko situacija u kojima je Zvezda bila nešto opasnija, ali je većim delom prvog poluvremena domaćin bio taj koji je bio u potpunosti dominantan.

PROČITAJTE JOŠ...

Iz napada u napad igrači Bodea su na muke stavljali crveno-bele, ali nisu uspeli da pronađu put do gola Marka Ilića.

Sa druge strane, Zvezda je imala nekoliko solidnih situacija, tako je u jednom napadu Piter Olanjinka izblokiran, nedugo potom je na njegov centaršut Luka Ilić bio nešto sporiji pa je odbrana uspela da interveniše, da bi pred sam kraj poluvremena prekombinovao i nešto jače zahvatio loptu pa je umesto centaršuta ona završila u gol-autu posle neuspelog driblinga, iako je imao dovoljno prostora da uposli nekog od saigrača.

Sa druge strane, Bode je pogodio okvir gola pet minuta pre kraja prvog poluvremena.

Moglo je da bude ipak najbolje moguće po crveno-bele, ali je nakon šuta Ilića koji je izblokiran i lopte koja je stigla do Šerifa Endiajea ona završila u mreži, no napadač Zvezde je delom kopačke bio u ofsajdu pa je ostalo 0:0.

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Početak drugog dela u potpunosti je pripao domaćinu, zaređali su sa promašajima pre nego što je Odim Bjertuft u 52. minutu skočio visoko i glavom loptu uz pomoć prečke poslao u mrežu.

To je na trenutak trglo Zvezdu koja je krenula nešto ofanzivnije, pa su konačno prešli na polovinu rivala, ali je to samo otvorilo prostora Bodeu za tranziciju što je u 62. minutu Isak Mata iskoristio da preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora poveća na 2:0.

Izgleda da je Zvezdi bio potreban drugi gol u mreži kako bi se konačno bar malo opustila i pokazala „zube“, doprineo je ulazak Ognjena Mimovića, Bruna Duartea i Milsona, a upravo je Mimović smanjio razliku u 76. minutu, kada je centaršut Hvanga posle faula nad Olanjinkom sa druge stative sproveo u gol.

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Mogla je Zvezda i do izjednačenja, ali je Olanjinka zakasnio na pas Milsona, izblokirani su bili Ivanić i Duarte…

Tako je meč završen rezultatom 2:1, pa će Zvezda u Beogradu 28. avgusta juriti gol minusa. S obzirom na to da je izgledalo da crveno-belima preti prava katastrofa, nema dileme da će i navijači, ali i Vladan Milojević biti zadovoljni.

Rezultatom, naravno. No, za to je potrebno da crveno-beli zapravo pokažu nešto i pred golom rivala na duže od završnih 20 minuta. U suprotnom, kukavički pristup iz većeg dela meča u Norveškoj u Ligi šampiona će doneti samo katastrofu.

Bode Glimt – Crvena zvezda 2:1 (0:0)

(Bjertut 52, Mata 62 – Mimović 75)

Stadion: Aspmira (Bode); Sudija: Ivan Kružilak

Bode Glimt: Hajkin – Sjevold, Bjetuft, Gundersen, Bjerkan – Evjen, Berg, Brunstad (od 66. Saltnes) – Mata (od 66. Zinkernagel), Heg (od 86. Ouklend), Hauge

Crvena zvezda: M. Ilić – Seol, Điga, Spajić, Rodić (od 56. Mimović) – Hvang, Elšnik – L. Ilić (od 66. Milson), Ivanić, Olajinka (od 84. Dalsio) – Endiaje (od 66. Duarte)

Bode Glimt - Crvena zvezda 2:1 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar