Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Fudbaleri Belgije pobedili su Rumuniju rezultatom 2:0 u meču drugog kola grupe E i tako stigli do prve pobede na Evropskom prvenstvu.

Belgija je u Kelnu povela već u drugom minutu, Romelu Lukaku je bio asistent, a Juri Tilemans strelac snažnim udarcem po zemlji sa oko 17 metara.

Napadala je Belgija u prvom poluvremenu, stvoreno je nekoliko ozbiljnih prilika, ali je golman Nica sačuvao Rumune, koji nisu bili bezopasni, ali su u prvih 45 minuta uputili samo dva udarca u okvir gola.

PROČITAJTE JOŠ:

Bolje su Rumuni otvorili drugo poluvreme, imali su dve prilike preko Mihaila i Mana, ali je Kastels ostao nesavladan.

U 64. minutu Lukaku je postigao gol, ali mu je on poništen posle intervencije iz VAR sobe zbog minimalnog ofsajda. To je treći gol koji je VAR tehnologija poništila napadaču Belgije na ovom turniru, pošto su mu prethodno dva poništena protiv Slovačke. Inače, pre realizacije, sjajnu loptu u prostor mu je uputio De Brujne.

Sve dileme oko pobednika rešio je upravo kapiten Belgije, Kevin de Brujne, golom u 80. minutu i to nakon ispucavanja golmana Kastelsa.

Lukaku je pored poništenog gola imao nekoliko sjajnih prilika, ali mreža kao da je začarana kad on šutira na ovom Evru.

Posle dva odigrana kola sve četiri selekcije iz grupe E imaju po tri boda, pa će poslednje kolo odlučivati ko će u osminu finala. U poslednjem kolu, 26. juna od 18 časova, igraće Ukrajina – Belgija i Slovačka – Rumunija.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar