Foto: AP Photo/Matt Dunham

Velšanin bez milosti prema španskim medijima

Reprezentativac Velsa Geret Bejl bio je meta pisanja španskih medija prethodnih dana, na šta nije ostao imun.

PROČITAJTE JOŠ:

Bejl je postigao dva gola za svoju reprezentaciju u prvom meču baraža za Mundijal. Vels je pobedio Austriju sa 2:1 i u odlučujućem meču za plsman u Katar igraće protiv pobednika meča Ukrajina – Škotska.

Španski list je nakon utakmice nahvalio Bejla zbog fenomenalne partije, iako su ga pre reprezentativne pauze nazivali parazitom u Real Madridu.

„U vreme kada ljudi oduzimaju sebi živote zbog nemilosrdnosti medija, želim da znam ko poziva na odgovornost novinare i medije koji tako pišu. Srećom, otkad sam u javnosti, razvio sam sposobnost da me ne pogađa sve što se piše o meni. Ipak, to ne znači da tekstovi kao što je taj ne čine štetu na ličnom ili profesionalnom nivou onima koji su mete takvog zlonamernog pisanja“, rekao je Bejl i dodao:

„Mediji od sportista očekuju nadljudske sposobnosti. Kada smo uspešni, koriste priliku da nas veličaju. Međutim, kada nam ne ide, mediji postiču bes i nezadovoljstvo kod navijača, umesto da pokažu saosećanje. Svakodnevni pritisak na sportiste je ogroman i negativna medijska pažnja može čoveka da gurne preko ivice. Zato želim da iskoristim mogućnost da podstaknem promenu. Svi znamo ko je pravi parazit“.

Bejl je često kritikovan zbog loših partija u klubu i čestog odsustva sa terena zbog povreda i nezainteresovanosti.

Međutim, mnogo bolje partije pruža u reprezentativnom dresu, pošto je na 101 utakmici upisao 38 golova.

BONUS VIDEO Het-trik Kristijana Ronalda za Mančester junajted protiv Totenhema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar