Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Kirjos se konačno fokusirao na tenis

Australijski teniser Nik Kirjos igra u odličnoj formi od početka godine, a primetno je da je emotivno dosta stabilniji nego ranije.

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom kolu Majamija „počistio“ je Andreja Rubljova sa 2:0, po setovima 6:3, 6:0.

„„Tenis je specifičan po tome kako se vodi rezultat i ‘momentum’ se brzo menja. Bio sam u nevolji u ranoj fazi meča, ali sam posle toga igrao na pravi način – on nema toliko dobar drugi servis, pa sam ja ulazio u teren i riternirao odlično. Kada sam napravio brejk, sve se poklopilo“, rekao je Kirjos i dodao:

„Znam da mogu tako da igram, ali znam i da se to neće desiti svakog dana – tenis je takav sport, već sledećeg dana može da bude drugačije, brzo da se promeni. Sada jesam veoma srećan“.

Iako je poznat po skandalima na i van terena, Australijanac kaže da je sreću i mir konačno pronašao.

„Pronašao sam mir i sreću u životu van terena, to onda utiče i na teren. Imam pravi mentalni sklop. Ipak, ovo je samo jedan meč – neću reći ništa ludo, i ovde sam imao sreće da prođem prvo kolo. Radio sam mnogo jače nego ranije, ovo su mi bile najteže pripreme u životu, pa sam u odličnoj formi. Ovo mi je deveta godina na Turu, pokušavam da emotivno mnogo ni ne letim, ali ni da tonem, tako mi više odgovara“.

U narednoj rundi igraće protiv neugodnog Italijana Fabija Fonjinija.

„Nezgodan protivnik, jedan od nekoliko najnepredvidljivijih igrača na Turu. Igrali smo jednom, baš ovde u Majamiju sam pobedio, znam koji mu je stil igre“, zaključuje Kirjos.

BONUS VIDEO Eksplozija navijača na meču Nika Kirjosa i Danila Medvedeva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram