Barak Bahar
Foto: Ronny HARTMANN / AFP / Profimedia

Zvezda je u sredu otpustila Bahara.

Iz Izraela je stigla informacija da fudbalski klub Crvena zvezda duguje dve plate bivšem treneru, Baraku Baharu.

Pročitajte još

Bahar je dobio otkaz u sredu nakon poraza u 171. večitom derbiju od Partizana u Humskoj 2:1. Tako su crveno-beli ispustili lidersku poziciju na tabeli.

„Prema našim informacijama, Bahar i njegov stručni štab nisu postigli još nikakav dogovor sa upravom Zvezde, štaviše – nisu dobili ni zvaničan dokument da su otpušteni. Razlog zašto se to nije desilo jer bi Zvezda bila u obavezi da plati treneru i njegovom stručnom štabu sve plate u naredne dve i po godine“, navodi izraelski portal „One“ i ističe da je jedna stvar šta se kaže javno u medijima, a drugo šta je urađeno „u praksi“.

Prema njihovim rečima – predstoji „velika borba za novac“, pošto dve strane drugačije vide situaciju.

„Ispostavlja se da Zvezda ima metod, a to je da ne plati. Već sada duguju Baharu i njegovom timu dve plate, odnosno na putu su da duguju tri. Takođe, ni igrači nisu dobili plate u poslednje vreme“, naglašavaju oni.

Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda, rekao je da će Zvezda plaćati Bahara samo dok ne pronađe novi klub.

“Rastajemo se kao prijatelji. Po ugovoru se on zaštitio da mi moramo da pravimo penale. Ugovor je bio potpisan na tri godine, on će imati pravo da prima platu dok ne nađe novi posao. Ali, on nije takav, ubrzo će naći posao i tada će se prekinuti maše obaveze prema njemu.”

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare