Foto: Starsport

Aleksandar Joanović, golman Partizana, "otvorio je dušu" posle 174. večitog derbija, u kom je njegov tim doživeo poniženje od Crvene zvezde (0:4).

Već sedam godina uzastopno je Crvena zvezda prvak Srbije, uprava Partizana nema podršku već odavno, ali i dalje ne želi da ode, a Jovanović je odlučio da ne ćuti posle još jedne katastrofe crno-belih.

„Nemam problem, mogu da odem sutra, ali treba da se kaže nešto. Šta je ova zemlja dozvolila da se napravi? To znate svi, a niko neće da napiše ništa ili ne smete, ali svi znamo da je sramota šta smo dozvolili da se napravi od Partizana. Da igramo derbi koji nije derbi. Ima manjka kvaliteta, karaktera, mu*a… Ne mogu da verujem šta se dozvolilo, nisam verovao kad sam dolazio. Ne želim nikome da se zameram, nemam potrebu, želim sa svima da budem okej, ali jednostavno problem je na mnogo većem nivou. Ja sam siguran da nijedan pravi zvezdaš nije srećan sa ovim“, počeo je Jovanović priču pred novinarima.

PROČITAJTE JOŠ:

Svestan je da su problemi prisutni na više nivoa.

„Ovo danas nije derbi. To vidite svi vi, a ima mnogo stvari koje vi ne smete da pišete, a ja vas gledam u oči. Mogu da odem iz kluba sutra, imam gde da odem, nije mi problem, igraću za nekoliko stotina hiljada evra… Ali treba da se kaže nekad, i nije vruće glave, reći ću vam ovo i sutra isto – šta smo dozvolili da se napravi od ovog kluba, sramota, mi zaista pokušavamo, vidim ko se koliko trudi, ali nema kvaliteta, to je činjenica.“

Jednostavno, Zvezda je mnogo bolja ekipa u ovom trenutku, ali promene u Partizanu moraju da krenu od uprave.

„Meni ovo nije danas izgledalo kao derbi. Ne verujem da je kao derbi izgledalo bilo kome, ni predsedniku, ni premijeru… Kome god… Možda ovo nekom odgovara, ali ne znam u čemu je poenta, kako neko vidi svrhu da se ovakav klub sroza na ovaj način“, iskren je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne boji se da će ga neko oterati iz Partizana.

„Ja volim ovaj klub, ako se nekom zamerim neka me otera sutra, daću sve od sebe da budem deo njega (kluba), iako imam gde da odem. Ne izgleda ovo dobro i ne vidim iskreno neki izlaz, mi igrači na terenu treba da preokrenemo situaciju protiv nekih protivnika koji realno nisu na nivou Partizana, uz svo poštovanje. Nije vruća glava“, zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare